facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Spannmålsfri gräddtårta till hund

Uppdaterat: 31 mars 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Är det dags för hundkalas? Då kanske denna lilla söta gräddtårta kan vara något för just din pälskling. Tårtan är gjord på nötmjöl och är därför naturligt gluten och spannmålsfri! Just ett recept på spannmålsfri hundtårta är något jag verkligen ville lyckas ta fram då jag vet att det är många hundar som äter en spannmålsfri kost av olika anledningar.


Jag har gjort mitt bästa med att läsa på kring spannmålsfria råvaror men jag vet att det finns många av er som har jättebra koll på det här. Skulle det vara så att din hund inte tål någon av ingredienserna eller att du tycker att jag har missuppfattat någon ingrediens som inte är spannmålsfri egentligen - snälla skicka iväg ett mail eller dm på instagram till mig så hjälper jag gärna till att ändra om i receptet så att det ska passa just er!


Längst ner på sidan finner ni all info om dessa livsmedel och om det är något man ska tänka på när man bakar till hunden.


Toppa med valfri frukt eller bär (som hundar tål ☺️)!

Fyllningen är gjord på banan och kokosgrädde, men även den kan du göra efter vad din hund tycker är gott!


Recept:

0,5 dl kokosmjöl

1 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 ägg

2 msk mosad banan

2 msk äppelmos

2 tsk kokosolja


Tips: äppelmos gör du enkelt själv genom att skala och kärna ur ett äpple. Dela i bitar och koka tills mjukt (ca 15 minuter). Använd sedan stavmixer/mixer eller mosa för hand.


Fyllning & topping:

Kokosgrädde (eller laktosfri grädde)

Banan


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj två små springformar med kokosolja.

Det här receptet ger dig 2 tårtbottnar gjorda i springform på 10-12 cm i diameter.


Rör ihop mjöl med bakpulver och ställ åt sidan.


Vispa lätt upp ägget i en bunke, tillsätt mosad banan, äpplemos och kokosolja och vispa snabbt ihop till en slät smet.


Tillsätt mjölet till äggblandningen och med en träslev rör du snabbt ihop smeten. Överarbeta inte.


Dela upp smeten i två lika delar i varsin springform (har du endast en form kan du grädda en halva åt gången i ugnen).


Grädda tårtbottnarna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.


Ta ut ur ugnen och låt svalna upp och ned på en sval yta, exempelvis på en tallrik eller köksbänk.


När tårtan har svalnat kan du göra din fyllning och toppa med valfri topping

- jag har valt kokosgrädde och jordgubbar.


Obs. om du spritsar kokosgrädde är det bra att ta lite i taget i din sprits. Detta för att kokosgrädden smälter när den blir varm och håller du spritsen i handen så blir givetvis grädden varm där i. Så dela upp grädden i 2-3 omgångar så ska det gå fint!

En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Kokosgrädde: Naturligt laktosfri och ett bättre alternativ än vispgrädde. Fortfarande kaloririkt så vi tänker efter med vilken mängd vi ger!


Jordgubbar: Jordgubbar är jättebra för hundens hud. De innehåller antioxidanter precis som blåbär och jordgubbar och hjälper med att motverka oxidering av cellerna.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page