facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Snögubbar på 2 minuter!

Uppdaterat: 16 dec. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Själva snöbollarna går nästan på att göra på några sekunder. Det som tar längre tid är att pynta snögubbarna. Du väljer själv om du vill ge hunden snöbollar eller pynta till små snögubbar. Hattarna och knapparna är gjorda på min hundknäck, recept hittar ni HÄR. Men ni kan använda precis vad som helst till att pynta med.


Det enda som är bra att veta om är att dessa går inte att spara utan bör ätas samma dag som du gör dem. Det är för att bananen blir brun till dagen efter och det är lite tråkigt med bruna snögubbar 😉


Recept:

1/3 normalstor banan

1-2 msk kokosmjöl

1 tsk laktosfri Philadelphia (går säkert lika bra med grekisk yoghurt)


Gör så här:

Börja med att mosa bananen. Tillsätt mjölet och rör ihop så du får en lite mer "deg" av bananen. Tillsätt sedan Philadelphia och rör ihop. Tillsätt mer kokosmjöl om du inte får bollar som går att rulla - och mer Philadelphia om du vill få vitare bollar.


Rulla ihop och pynta sedan på valfritt sätt!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker. Laktosfria alternativ finns.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page