facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Rulltårta med jordgubbsfyllning till hund

Svårighetsgrad: 🦴🦴(-🦴🦴🦴)


Rulltårtan är egentligen inte så svår att göra, men det finns risk att misslyckas så det gäller bara att göra allt långsamt och försiktigt.

En riktigt somrig hund-rulltårta som vi gör på äggvita och fyller med en mumsig jordgubbsfyllning! Den läskar även oss människor med sitt utseende, doppa bara en bit i socker så kan du själv njuta av en bit också.. 😋 (eller ät sockerfri om du föredrar det, jag personligen är en liten sockerråtta hehe..)Recept:

2 st äggvitor

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl laktosfri mjölk


Recept fyllning:

125g laktosfri Philadelphia

ca 7 st jordgubbar


Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader.


Börja med att vispa äggvitorna fluffigt med elvisp, ca 1 minut. Ett tips är att först ta en skiva citron och smörja din bunke, ifall det finns rester av fett kan det bli svårt att få äggvitan fluffig.


Rör ihop potatismjöl och bakpulver vid sidan om. Vänd sedan försiktigt ned detta i din fluffiga äggvita. Använd en träslev för att vända ner mjölet och tillsätt mjölken - även den försiktigt och med träslev.


Förbered en form på 20x20 cm. Jag hade ingen form i denna storlek så jag vek ett bakplåtspapper med dubbla sidor och aluminiumfolie som ram och placerade i ett hörn på min plåt.

Smörj bakplåtspapper med kokosolja, med hjälp av en pensel eller hushållspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, eventuellt lite kortare. Kakan ska precis få färg och inte kladda (gör stickprov) men får inte vara inne för länge för då blir den hård som maräng och blir svår att rulla.


Ta ut kakan och placera ett nytt bakplåtspapper på ovansidan av kakan. Lägg på en kall plåt, en skärbräda eller liknande, och vänd kakan. Dra sedan långsamt och försiktigt av det gamla bakplåtspappret.


Eftersom du smörjt med kokosolja ska bakplåtspappret lossna relativt enkelt. Men ta det försiktigt. Vill det inte lossna kan du pensla med vatten ovanpå bakplåtspappret. Men detta är egentligen inte nödvändigt när du använt kokosolja.


Låt svalna. Det går snabbt, ca 10 minuter.


Medan kakan svalnar kan du förbereda fyllningen.


Hacka jordgubbarna i rätt små bitar. Rör ihop med Philadelphian. Bre ut över din kaka, i kanten som ska vara utåt kan du bre lite mindre fyllning.


Rulla tårtan mot dig för att få bäst tryck (går givetvis att göra tvärtom om du är mer van vid det). Rulla in i bakplåtspappret och låt stå i kylen en stund innan du skär upp dina bitar.


Mmmm mums, får jag smaka nu??En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.

Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Laktosfri Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant. Laktosfria alternativ finns.


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri mjölk när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd mjölk vi ger så att vi inte överkoncumerar. En liten mängd går bra.


Jordgubbar: Jordgubbar är jättebra för hundens hud. De innehåller antioxidanter precis som blåbär och jordgubbar och hjälper med att motverka oxidering av cellerna.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page