facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Rosa påskägg

Uppdaterat: 3 apr. 2023

Svårighetsgrad: 🦴🦴

I Cleos påskägg finns det tre sorters kakor: rosa påskägg, gula påskkycklingar och blåa påskharar. Alla recept finns på hemsidan, klicka på namnet till det recept du vill se för att komma dit.

Dessa rosa påskägg får sin fina färg från pitaya, även kallad drakfrukt. Det går bra att byta ut till tillexempel rödbetspulver eller hallonpulver (mängden färg kan behöva justeras). Pitaya hittar du hos bland annat Apotea och Rawfoodshop.


"Får jag hugga in på mitt påskägg snart? 🥺😋"


Till det här receptet behöver du en matberedare, alternativt en bra stavmixer (som klarar att göra dadlar till "smör").


Recept:

4 dadlar

4 msk vatten

4 msk rismjöl

1 dl rågsikt

1 msk pitaya (på ett ungefär - tillsätt efter eget tycke, kan behövas mer)


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Börja med att kärna ur dadlarna och placera i din matberedare. Tillsätt vatten och rismjöl och kör tills du får en slät smet. Dadlarna ska bli "krämiga" ungefär som att du hade blandat smör och mjöl.


Blanda ut pitaya med rågsikt och häll sedan ned detta i din matberedare och kör igen tills du får en slät smet. Tillsätt mer mer pitaya om du vill få mer färg - och kör i matberedaren.


Ta ut degen från matberedaren tillsätt mer mjöl (rismjöl eller rågsikt) om degen känns kladdig. Knåda in mjölet tills du får rätt konsistens.


När smeten är klar kommer den upplevas något som "trolldeg". Jag kavlade ut på en stenbänk med bakplåtspapper mellan degen och kaveln. I vanliga fall har jag bakplåtspapper på båda sidor om degen, men denna deg gick bättre direkt på stenskivan.


Degen gick lätt att lossa från stenskivan men då jag stansar med mönster (dvs "trycker till" degen) så var det svårt att få loss efter jag stansat. Därför placerade jag degen på ett bakplåtspapper efter jag kavlat färdigt men innan jag stansade.


Stansa ut dina kakor, och för över till din plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Låt svalna helt innan du gömmer kakorna i vovvens påskägg!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Pitaya: som även heter drakfrukt är helt ofarlig för hundar, har en söt smak och är full av näringsämnen.


Dadlar: Vi ska vara noggranna med hur många dadlar hunden får äta, 1-2 dadlar vid enstaka tillfällen går bra, pga att dadlar är rikt på socker. Annars är dadlar ett fettsnålt tilltugg som innehåller: A-vitamin, C-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium, järn, magnesium, kalium, kostfibrer och protein.


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Rågsikt: Fullkornsmjöl är mer fiberrikt än vetemjöl och ger våra kakor en bra konsistens.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page