facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Rosa bandet pupcakes

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Oktober mĂ„nad och givetvis vill vi uppmĂ€rksamma rosa bandet. Har du möjlighet vill jag Ă€ven uppmana till att skĂ€nka pengar till cancerforskningen - det kan du enkelt göra genom att köpa rosa bandet hos bland annat apoteket och Åhlens.


Dessa pupcakes har dessutom en smak av kyckling och banan

- vilket Cleo blev helt tokig i!


Recept:

3 msk mosad banan

3 msk kyckling (fÀrs eller egengjord puré)

3 msk vatten

2 msk laktosfri mjölk

1 tsk bakpulver

0,5 dl bovetemjöl

0,5 dl havremjöl


Frosting:

1 msk laktosfri fÀrskost

Pink Pitaya pulver eller rödbetspulver


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered 3-4 muffinsformar genom att pensla dem med kokosolja.


Börja med att förbereda din kyckling (jag anvÀnder en del av en kycklingfilé) genom att köra med stavmixer eller liknande tills du fÄr en slÀt puré. Det gÄr bra att koka lÀtt innan om du inte vill arbeta med rÄ kyckling.


Rör sedan ihop kyckling, banan, vatten och mjölk till en slÀt smet.


I en separat skÄl blandar du de torra ingredienserna som du sedan vÀnder ner i kycklingsmeten.


NÀr du har rört ihop till en klumpfri smet fördelar du din smet i 3 eller 4 muffinsformar och grÀddar mitt i ugnen i ca 10 minuter.


LĂ„t svalna helt.


Förbered din frosting genom att röra ihop fÀrskost med pitaya pulver tills du fÄr önskad fÀrg.


LÀgg i en spritspÄse med en kronbladstyll och gör ditt mönster pÄ dina pupcakes!


Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.


Kyckling: Kyckling innehÄller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en lÄg fetthalt. Dessutom Àr kokt kyckling bra för hundens mage samt att vÄra hundar Àlskar smaken!


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte pÄ laktos men för sÀkerhetsskull sÄ anvÀnder vi laktosfri mjölk nÀr vi bakar dÄ mÄnga hundar har problem att bryta ner de enzymen som krÀvs för att bryta ner laktos. Viktigt att tÀnka pÄ vilken mÀngd mjölk vi ger sÄ att vi inte överkoncumerar. En liten mÀngd gÄr bra.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att anvÀnda en liten mÀngd nÀr du bakar Àr ingen fara.


Bovetemjöl: HjÀlper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


Havremjöl: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page