top of page

Rosa bandet pupcakes

Svårighetsgrad: 🦴

Oktober månad och givetvis vill vi uppmärksamma rosa bandet. Har du möjlighet vill jag även uppmana till att skänka pengar till cancerforskningen - det kan du enkelt göra genom att köpa rosa bandet hos bland annat apoteket och Åhlens.


Dessa pupcakes har dessutom en smak av kyckling och banan

- vilket Cleo blev helt tokig i!


Recept:

3 msk mosad banan

3 msk kyckling (färs eller egengjord puré)

3 msk vatten

2 msk laktosfri mjölk

1 tsk bakpulver

0,5 dl bovetemjöl

0,5 dl havremjöl


Frosting:

1 msk laktosfri färskost

Pink Pitaya pulver eller rödbetspulver


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered 3-4 muffinsformar genom att pensla dem med kokosolja.


Börja med att förbereda din kyckling (jag använder en del av en kycklingfilé) genom att köra med stavmixer eller liknande tills du får en slät puré. Det går bra att koka lätt innan om du inte vill arbeta med rå kyckling.


Rör sedan ihop kyckling, banan, vatten och mjölk till en slät smet.


I en separat skål blandar du de torra ingredienserna som du sedan vänder ner i kycklingsmeten.


När du har rört ihop till en klumpfri smet fördelar du din smet i 3 eller 4 muffinsformar och gräddar mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Låt svalna helt.


Förbered din frosting genom att röra ihop färskost med pitaya pulver tills du får önskad färg.


Lägg i en spritspåse med en kronbladstyll och gör ditt mönster på dina pupcakes!


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri mjölk när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd mjölk vi ger så att vi inte överkoncumerar. En liten mängd går bra.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.



Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page