facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Röda snöbollar

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa "snöbollar" är superenkla att göra och SMASKENS om ni frågar Cleo! Ett extra plus för att dom är riktigt enkla att göra. Lite som chokladbollar, fast utan choklad såklart 🥰Recept:

1 litet ägg

1 dl äppelmos

1 dl havremjöl

1 dl mandelmjöl


Rött kokos:

2 msk kokosflingor

1 tsk rödbetspulver


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använder du ett större ägg kan du tillsätta mer mjöl tills du får rätt konsistens. Degen ska vara något kladdig men du ska kunna rulla bollar.


I en separat skål rör du nu ihop kokosflingor med rödbetspulver tills du får önskad färg.


Forma bollar av smeten och rulla i kokosen. Ät direkt eller förvara i kylskåp!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Kokos: Kokos är rikt på vitaminer, mineraler och fiber. Undvik att ge sötad kokos.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page