facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Lyxig lax- & kokostårta till Cleos 3-årsdag

Svårighetsgrad: 🦴🦴(🦴)

Att tårtan är rosa och smaksatt med lax och kokos - ja det är just för att Cleo fyller 3 år idag! Så självklart behövde vi ta fram recept på en hundtårta med dessa smaker. Laxtårta är även något helt nytt här på hemsidan - så det känns extra kul!

Den här tårtan på hela FYRA våningar är bakad utan bakpulver. Det ger oss något mer kompakta tårtbottnar men perfekt för dig som vill baka till din hund utan att använda bakpulver.


Det finns ingen fara att ge sin hund liten mängd bakpulver - obs ej rå - men av olika anledningar kan man vilja baka utan!


Receptet ger 4 tårtbottnar i en form på ca 12 cm i diameter


Recept:

55 g lax

4 ägg

1,3 dl äppelmos

2 msk kokosolja

3,5 msk mosad banan

0,75 dl kokosmjöl

2 dl havremjöl

1,25 dl bovetemjöl


Frosting:

2 dl laktosfri färskost

2 dl laktosfri grekisk yoghurt

Pink pitaya och/eller rödbetspulver efter önskad färg

ev. kokosmjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered fyra springformar genom att pensla dem med kokosolja. Har du inte fyra formar tar du så många i taget som du har.


Börja sedan med att göra laxen till puré genom att köra den i matberedare. OBS se till att det inte är några ben eller skinn kvar.


Vispa sedan samman ägg, äppelmos, kokosolja och banan i en stor bunke. Tillsätt lax och kokosmjöl. Låt stå ca 5 minuter.


Tillsätt havremjöl och bovetemjöl i smeten och rör om tills du har en jämn, klumpfri smet.


Fördela i dina formar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Ta ut och låt svalna helt.


Frosting:


Vill du göra som mig och ha tre olika färger på fyllningen gör du följande:


Ta 3 skålar och blanda ca 2 msk färskost med 2 msk grekisk yoghurt i varje.


Tillsätt nu din färg i två av skålarna. Kom ihåg att ta olika mängd färg och den sista ska lämnas vit.


Blir din frosting för tunn - tillsätt successivt kokosmjöl tills önskat resultat (obs kom ihåg att kokosmjöl behöver dra i några minuter så du inte tillsätter för mycket)


Montera tårtan i lager med olika färger (behöver du mer frosting är det bara att blanda i mer färskost eller yoghurt).


Använd överbliven fyllning när du gör frostingen till utsidan av tårtan - och fyll på med den mängd som behövs. Dvs resten av frostingen. Jag har blandat rödbetspulver med pink pitaya för att få önskat resultat av färg.


Klä din tårta och dekorera sedan med pink pitaya runt om längst ned!


Jag tog hjälp av bakplåtspapper för att "fösa" in pitaya pulver vid kanten.


Tårtan fick HÖGSTA betyg!!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer


Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Grekisk yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj fördelaktigt laktosfri då hundar har problem att bryta ner enzymet i laktos.


Färskost: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant. Laktosfria alternativ finns.


Pink pitaya: som även heter drakfrukt är helt ofarlig för hundar, har en söt smak och är full av näringsämnen.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page