facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Kyckling Jell-O Bites

Uppdaterat: 16 okt. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Betyget pĂ„ dessa godbitar: HELT OEMOTSTÅNDLIGA!!


Det Àr sÄ kul att baka nyttiga godisar Ät hundarna och inte behöva ha nÄgot dÄligt samvete nÀr flera slinker ner. Louie och Cleo har som alltid godkÀnt dessa och de fick högsta betyg. Det Àr extra kul med högt betyg nÀr godisen innehÄller ett helt gÀng vitaminer och mineraler. Persiljan i dessa hjÀlper Àven till med hundens andedrÀkt. Toppen pÄ alla sÀtt!

LÀngst ner pÄ sidan finner ni all info om dessa livsmedel och om det Àr nÄgot man ska tÀnka pÄ nÀr man bakar till hunden.

Dessa Jell-O bites fÄr Àven en vÀldigt trevlig fÀrg tack vare moroten


Har din hund lite dÄlig andedrÀkt? DÄ kan du öka mÀngden persilja till 1 matsked.


Recept:

150 g kycklingfilé

1 mellanstor morot

2 tsk gelatin

En nypa persilja


Gör sÄhÀr:

Börja med att skÀra kycklingfilén i tÀrningar. Skala och dela moroten ca 5 gÄnger pÄ lÀngden.


LÀgg kyckling och morot i en kastrull tillsammans med persiljan och hÀll pÄ vatten sÄ att det tÀcker rÄvarorna. Koka upp och koka sedan pÄ lÄg vÀrme i ca 30 minuter.


NÀr allt har kokat klart sparar du buljongen som blivit och för över kyckling och morot till en matberedare eller skÄl för att anvÀnda stavmixer. Mixa tills du har en slÀt smet.


HÀll upp 1 dl av den varma buljongen i en skÄl och blanda i ditt gelatin. Rör om ordentligt med en sked sÄ att gelatinet verkligen löses upp. Blanda sedan ihop det hÀr med din kyckling och morotssmet.


Rör ordentligt med en sked innan du fördelar smeten i valfri form.


Jag anvÀnder mig av silikonformar med form av hundben. KnÀckformar fungerar utmÀrkt om man vill ha smÄ godisar, eller en vanlig iskubsform. Det gÀller att vara kreativ!


LÄt stÄ i kylskÄp 1,5 - 2 timmar tills gelatinet har stelnat och du fÄr en fast godis (men godbiten ska skaka, tÀnk pÄ Jell-O).


Vill du se steg för steg hur jag bakar dessa kycklinggodisar?

Kika dÄ in filmen hÀr nedan!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Kyckling: Kyckling innehÄller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en lÄg fetthalt. Dessutom Àr kokt kyckling bra för hundens mage samt att vÄra hundar Àlskar smaken!


Morot: De vitaminer som finns i morötter Àr bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla Àr bra för immunförsvaret. De innehÄller Àven karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider Àr morötter bra för ett djurs hudhÀlsa (till exempel sÄ minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar Àven ögonproblem, som grÄstarr.


Persilja: Hundar har naturligt inte den mest vÀldoftande andedrÀkten. Precis som för oss mÀnniskor, kan persilja hjÀlpa till att förbÀttra munhÀlsan. Persilja Àr dessutom en bra nÀringskÀlla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna jÀrn och kalium.


Gelatin: NÄgot du kanske inte visste Àr att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara sÀker för vÄra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhÀlsa, matsmÀltning, hud, naglar m.m. Gelatin innehÄller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och Àr en form av hydrolyserat kollagen (sÄ kallad nedbrutet kollagen) som tas frÄn animaliska delar. För enklast dosering vÀljer jag att köpa gelatin i pulverform.


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comentarios


bottom of page