facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Juligt träningsgodis till hunden!

Svårighetsgrad: 🦴Nej men alltså. Dessa DOFTAR jul. Är nyttiga för hunden. Och riktigt smaskiga. Behöver jag säga något mer innan du springer till köket och bakar?De slinker ner SNABBT här hemma!


Länk till silikonmatta med hundben hittar du: HÄR

Länk till silikonmatta med hjärtan hittar du: HÄR

(affiliatelänk)Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna plåten med silikonmattan på mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.Recept:

50 g kyckling

40 g grönkål (utan stammen)

1 dl vatten

1 ägg

Några blad färsk mynta

1 tsk ceylonkanel (kan köpas HÄR *adlink)

1 tsk ingefära

1 tsk kokosolja

0,5 dl bovetemjöl

0,5 dl potatismjölGör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Koka upp vatten med kyckling och grönkål under lock. Låt sjuda i ca fem minuter.


Häll över i en matberedare (eller kör med stavmixer) och tillsätt ägg samt några blad färsk mynta. Kör tills du får en slät smet.


Rör sedan ihop alla ingredienser i en bunke tills du får en klumpfri smet.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma på 75 grader. Du kan behöva ha en springa öppen i ugnen för att få ut fukten, ugnar fungerar lite olika.


Låt svalna helt och förvara sedan i lufttät burk!


Läs mer om hur du får ditt hundgodis att hålla längre HÄREn kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Grönkål: Grönkål är laddat med antioxidanter, järn, kalcium och viktiga vitaminer. Bra för hud, päls, klor och tänder. Tänk på mängden då för mycket kan leda till gasig mage (vilket inte är skönt för hunden).


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Mynta: Mynta är välkänd för förmågan att förbättra både matsmältning och andedräkt! Mynta innehåller klorofyll vilket kan hjälpa till att rena munnen från bakterier som orsakar dålig andedräkt.


Ceylonkanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Ingefära: Ingefära är en antibiotisk växt som bland annat används för lederna, för bättre matsmältning, mot inflammationstillstånd och för avlägsnande av slem. Ej lämplig för dräktiga eller digivande tikar.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page