facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Jell-O köttbensgodis

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Här har vi en mumsig och nyttig godis som dessutom bara görs på 3 ingredienser!


Du kan givetvis byta ut till valfritt kött. Denna gången hade vi lagat högrevsgryta till oss människor och passade då på att spara lite till hundarna.


Recept:

50 g högrev

1 liten broccolibukett

1 tsk gelatin


Gör såhär:

Skär köttet i mindre bitar och koka i ca 20-30 minuter. Koka även broccolin tills den är väl mjuk, ca 10 minuter. Spara lite av vattnet som blir när du kokar köttet.


Mixa broccoli och kött med en stavmixer eller matberedare tills du har en slät smet. Tillsätt ca 1 tsk av köttbuljongen och gelatinet och rör ihop till en jämn smet.


Fördela smeten jämnt i silikonformar. Har du ingen silikonform kan du använda exempelvis knäckformar eller liknande.

Förvara i kylskåp ca 1-2 timmar. Du kommer känna på konsistensen att den är lite som Jell-O när godiset är klar.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kött: Kött är ofta den största delen i en hunds kost. Det är näringsrikt och behöver inte vara dyrt. Sedan brukar hundar älska smaken.

Broccoli: Broccoli är en kalorifattig och näringstät grönsak som ger antiinflammatorisk effekt


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page