facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundvänlig pumpapaj!

Svårighetsgrad: 🦴Recept pajdeg:

1 äggula

1,5 tsk pumpapuré

1 msk rapsolja

2 msk havremjöl

1,5 msk bovetemjöl


200 grader i 5-7 min


Gör så här:

Börja med sätta ugnen på 200 grader.


Rör ihop äggula, pumpapuré och rapsolja i en skål. Tillsätt sedan havremjöl och bovetemjöl och rör ihop till en deg.


Förbered en liten pajform (jag använder en crème brûlée form) genom att klippa till ett bakplåtspapper något större än formen, knyckla ihop och tryck sedan ner. Pensla med rapsolja.


Knåda ihop degen och tryck ut i formen. Nagga botten med en gaffel och grädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter.


Ställ åt sidan och låt svalna något.


Fyllning:

0,5 dl pumpapuré

1 msk gelatinpulver

1 msk vatten


Värm upp pumpapurén i en kastrull.


Under tiden pumpan blir varm rör du ihop gelatinpulver och vatten i en liten skål.


När pumpapurén hettats upp tar du av från plattan och rör ner ditt gelatin. Rör nu ordentligt tills du ser att gelatinet har löst upp sig helt. Det kan ta en minut eller två.


Häll över i din pajform och låt svalna något innan du placerar i kylskåp i ca 2 timmar.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Pumpapuré: Pumpa är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page