facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hembakade blåbärskakor till hundar

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa kakor blev lika gulliga som goda - om du frågar Cleo!


Visste du att blåbär är fyllda med antioxidanter som främjar din hunds hälsa?? Dvs ett toppenbär!


Recept:

1 ägg

1,5 msk mosad banan

1 msk kokosmjöl

1 dl potatismjöl

1/4 tsk bakpulver

0,5-1 dl blåbär


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


Rör ihop ägg och mosad banan till en jämn smet, tillsätt kokosmjöl och låt svälla några minuter. Vänd ner potatismjöl och bakpulver och ihop.


Tillsätt blåbär och vänd försiktigt ner dessa. Ju mer du rör runt desto mer kommer kakorna att få en blå/lila färg. Vänder du försiktigt får du ljusa kakor med blåbär i.


Skopa upp bollar av smeten, jag använder en glasskopa med fjäder för att enkelt få lika stora kakor. Det går bra att använda exempelvis två matskedar. Och placera på din klädda plåt.


Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.


Låt svalna helt och förvara sedan i en väl försluten burk.

Vem vill du bjuda på denna fika?!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Blåbär: Detta bär ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdoma. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page