facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Halloweentårta till vovven

Svårighetsgrad: 🦴🦴

En tårta gjord på pumpa med sötpotatis- och morots-frosting innehåller inte bara mängder av vitaminer och mineraler, den kan även dekoreras med ett litet spöke för extra mycket halloweenkänsla!! 👻


Recept:

2 ägg

1 msk kokosolja

50g pumpapuré

1 dl vatten

0,5 dl bovetemjöl

1 dl glutenfritt havremjöl

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj två små springformar med kokosolja.

Det här receptet ger dig 2 tårtbottnar gjorda i springform på ca 10-12 cm i diameter.


I en stor skål vispar du ihop ägg, kokosolja, pumpapuré och vatten.


Rör ihop de torra ingredienserna i en separat skål och vänd sedan ner i äggblandningen med hjälp av en slickepott en träslev.


Fördela i dina två formar och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.Orange frosting:

1 liten morot

1 sötpotatis


Gör så här:

Skala, tärna och koka morot samt sötpotatis till helt mjuka.


Häll av allt vatten, här är det viktigt att få bort så mycket vätska som bara möjligt. Efter jag hällt av vattnet i en sil använder jag en potatispress och häller bort det första som pressas ut - här kommer mycket vätska. Resten pressas ner i en skål där jag gör till mos med hjälp av en gaffel.


Låt svalna helt och spritsa sedan på din tårta.


Spöke:

Spritsa ut laktosfri färskost i form av ett spöke.


Blanda lite färskost med carobpulver till önskad färg och använd för ögon och mun på spöket.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Pumpapuré: Pumpa är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Laktosfri färskost: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant.


Carobpulver: Carobpulver används ofta som substitut för kakao, och har en söt, kolaaktig smak. Det är rikt på vitaminer och mineraler (t.ex. kalcium) och innehåller inte koffein eller oxalsyra. Carob kallas ofta för "hundvänlig choklad" då den är helt ofarlig för hundar - något som vanlig choklad inte är!


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Sötpotatis: Innehåller många bra näringsämnen, så som fibrer, magnesium och vitamin A, B6 samt C. Ska inte ges rå.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page