facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Gelégodis till påsk- utan silikonform!!

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa små påskgodisar är SUPERENKLA att göra och vi behöver inte heller någon silikonform!


En nyttig godbit!


Recept:

2 medelstora morötter

0,5 dl mango

2 msk gelatin

1 dl ”morotsvatten”


Gör så här:

Dela morötterna och koka i kastrull under lock tills mjuka. Ta ut morötterna och spara 1 dl av vattnet som blir över i kastrullen.


Kör morötter och mango i en mixer till puré.


Blötlägg gelatinet enligt förpackningen.


Häll tillbaka morots- och mangopurén i kastrullen och tillsätt "morotsvattnet" och rör ner gelatinet. Rör ordentligt så gelatinet verkligen löser upp sig!


Ta nu en form med platt botten och klä den med bakplåtspapper. Häll smeten över - du ska alltså få en platt botten som vi sen ska stansa ut figurer från.


Placera i kylskåp i ca 1-2 timmar. Ta ut och lägg upp på en skärbräda och stansa nu dina figurer med hjälp av en kakstans. Alternativt: var kreativ och se över vad du har hemma som du kan stansa ut dina gelégodisar med.


Sedan är det bara att bjuda vovven! 😍🐣


Ps. släng inte det som blir över utanför dina figurer! Skär upp och ge till vovven ☺️En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Mango: Mango innehåller mycket fiber, liksom vitamin A, B6, C och E, vilket gör det relativt näringsrikt för både människor och hundar. Ger du färsk mango är det viktigt att du tar bort skal och kärna.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page