facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Enkel födelsedagstårta till hund

Svårighetsgrad: 🦴

Den här lilla tjejen fyller 2 år så givetvis blev det tårtkalas för vovvarna!


Tårtan blev väl godkänd av hundarna!


Vi pyntade tårtan med några smultron och blommor (blommorna togs bort vid servering och är endast för bilderna) för att göra den extra somrig!


Som ni ser har tårtan ingen frosting på sig vilket kan vara skönt i sommarvärmen, man behöver alltså inte stressa med att frostingen ska smälta i värmen utan tårtan klarar sig bra.


Vill du göra den lite extra rolig kan du innan du gräddar den skiva upp 1-2 jordgubbar och placera ovanpå smeten i formen för ett fint mönster.


Gör ni såhär behövs inget pynt vid servering!


Jag behövde förbereda tårtan en vecka i förväg pga att vi reste iväg och firade Nellies födelsedag på landet, tårtan åkte då in i frysen direkt vi kom fram och så flyttade vi över den till kylskåpet dagen innan kalaset! Behöver du frysa in tårtan så rekommenderar jag att göra utan jordgubbar.


Recept:

1 ägg

1/2 banan

0,7 dl vatten

2 msk kokosmjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smörj en springform (ca 12 cm) med kokosolja.


Blanda sedan ägg, mosad banan och vatten med kokosmjöl och låt stå ca 5 minuter. Det här gör vi för att låta kokosmjölet svälla.


I en separat bunke blandar du potatismjöl och bakpulver. Häll sedan ned detta i den andra smeten.


Häll upp i din form, dekorera eventuellt med jordgubbar, och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Kom ihåg att alla ugnar gräddar olika fort så håll ett öga på tårtan efter en kvart.


Tre tjejer som är redo för kalas!


Nellie är känslig mot protein så det är ju perfekt att man kan göra en god vegetarisk tårta! Vill du göra den helt vegansk kan du byta ägget mot ett chiaägg.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Jordgubbar: Jordgubbar är jättebra för hundens hud. De innehåller antioxidanter precis som blåbär och jordgubbar och hjälper med att motverka oxidering av cellerna. Ska ges med måtta.


Smultron: Ofarligt för hundar men ska som med andra bär och frukter ges med måtta.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page