facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Eat your greens - träningsgodis!

Svårighetsgrad: 🦴

Till det här receptet behöver du en matberedare samt en silikonmatta att bre ut smeten över. Har du ingen kan du testa att bre ut smeten på ett bakplåtspapper och sen bryta godisar - jag har dock inte testat det för just det här receptet.


Länk till min silikonmatta hittar du HÄR.

I skrivande stund är min matta slut i lager därför kommer länk till en likvärdig silikonmatta HÄR.

(affiliatelänkar)


Obs. denna bilden hör till ett annat recept.


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan kan du antingen använda en doseringstratt eller liknande och hälla ner lite smet i varje form. Annars så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.


Receptet ger mer än 1 fylld silikonmatta!


Recept:

1 ägg

50 g laktosfri philadelphia

100 g spenat (jag använde färsk bladspenat)

80 g (ca 1 dl) potatismjöl

0,5 dl morotspuré

0,5 dl vatten


Gör så här:

Börja med att skala och koka morot, gör sedan till puré och ställ åt sidan.


Sätt ugnen på 150 grader.


Häll ner spenat, philadelphia, morotspuré och vatten i din matberedare och kör tills du får en helt slät smet. Tillsätt sedan ditt ägg och kör igen.


Häll upp smeten i en skål (alternativt ta bort knivarna från bunken till din matberedare) och rör ner mjölet.


Fyll din silikonmatta med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.


Det här receptet kräver tålamod i ugnen. Du kommer att se när godisarna är klara då de lyfter lite ur formen. Det ska vara lätt att ta ut godisen ut formen. Testa gärna försiktigt på en godis om du är osäker på om de är klara eller ej.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca 1-2 timmar. Torka på ca 75 grader och gärna med lite öppen lucka.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!

Ett perfekt sätt att få i din vovve lite extra vitaminer!


Successivt kommer recept på alla dessa godisar. De recepten kan ni hitta HÄR!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Spenat: Spenat reglerar tarmfloran då den innehåller mycket fibrer. Den innehåller dessutom vitamin A, C, E, B och F. Du bör däremot inte ge spenat alltför ofta eller i alltför stora mängder till hundar, då det kan hämma bildandet av röda blodkroppar.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Philadephia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant. Laktosfria alternativ finns.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page