facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Cleos bananbröd - perfekt fika till hunden

Svårighetsgrad: 🦴

Cleo gav dessa absolut högsta betyg!


Jag använder mig av en plåt med "minibröd", du kan givetvis göra detta bananbröd i större form eller i muffinsformar.


Recept:

1 dl glutenfritt havremjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

Lite ceylonkanel

1 ägg

3 msk mosad banan

1 tsk kokosolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered din form genom att pensla den med kokosolja.


Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägg, banan och kokosolja. Rör ihop till en jämn smet och fyll sedan din form/ dina formar till ca 2/3.


Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Låt svalna helt innan du skivar upp och serverar vovven!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Ceylonkanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page