facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Belöningsgodis med hallon!

Svårighetsgrad: 🦴

Godisarna får en härlig lila färg från hallonen!!


Till det här receptet behöver du en silikonmatta att bre ut smeten över. Har du ingen kan du testa att bre ut smeten på ett bakplåtspapper och sen bryta godisar - jag har dock inte testat det för just det här receptet.


Länk till min silikonmatta hittar du HÄR.

I skrivande stund är min matta slut i lager därför kommer länk till en likvärdig silikonmatta HÄR.

(affiliatelänkar)


Obs. denna bilden hör till ett annat recept.


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.

MUMS!

Väljer din hund leksak eller godis som belöning? Cleo väljer definitivt godis. Hon blir lite väl ivrig med leksak så det funkar bara om vi ska träna något hon kan och som det är lite fart i hehe..


Recept:

50 g hallon

0,5 dl laktosfri yoghurt

0,5 dl vatten

1 ägg

1 msk kokosolja

50 g bovetemjöl, ca 1 dl

50 g potatismjöl, ca 0,8 dl


Gör så här:

Använder du frysta hallon så kan du börja med att lägga fram dem en stund innan du ska baka!


Sätt ugnen på 150 grader.


Använd gärna en matberedare eller stavmixer till det här receptet. Börja med att blanda alla ingredienser utom mjölet (bovete- samt potatismjöl) och kör tills du får en helt slät smet. Tillsätt sedan ditt mjöl och rör ned med en träslev eller liknande tills du får en jämn smet. Denna smet ska vara ungefär lika tjock som när du gör amerikanska pannkakor (dvs tjockare smet än vad vi har till våra klassiska pannkakor men inte lika tjock som muffinssmet).


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Laktosfri yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page