facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Ätbara pumpor - till hunden

Uppdaterat: 15 nov. 2022

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Små gulliga höstpumpor som är ätbara! Fyll med just din hunds favorit gottis (som klarar värme) så blir det en riktig favorit där hemma 😍🎃


För att göra dessa pumpor behöver du ett snöre som klarar att vara inne i ugnen.


Recept:

1 ägg

2 dl glutenfritt havremjöl

0,5-1 dl rismjöl

1 msk mosad banan eller pumpapuré

1 tsk nyponpulver (valfritt)


Fyllning:

Valfritt, jag hade ca 20g lättkokt kyckling


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Börja med att blanda alla torra ingredienser, tillsätt ägget vid sidan i bunken och vispa det lätt/slå ut det. Jag använder en träslev. Ha i mosad banan eller pumpapuré och arbeta ihop till en jämn deg. Degen ska vara relativt fast, du ska kunna forma små bollar utan att halva fastnar på händerna.


Ta en bit av degen (jag fick ut 5 pumpor men de behöver inte vara lika stora / du väljer själv storlek) och gör till en boll som du sen plattar ut så det blir en liten "skål" i handflatan, lägg sedan din fyllning i mitten och tryck ihop sidorna. Nu har du en boll med fyllningen i mitten.


Klipp av en bit av ditt snöre, relativt långt då det ska 4 gånger runt din boll. Se bilder nedan för hur du snurrar snöret. Vid varje varv drar du åt snöret så du får skåror in i bollen.


Grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 minuter.


Ta ut och låt svalna. Ta sedan försiktigt bort snöret.


När pumporna hade svalnat tog jag stammen från ett löv och satte i mitten på toppen för att få effekten av skaftet på en pumpa.


Så här ser de färdiga pumporna ut när du skär upp dem 😋


Glöm inte att ta bort lövstammen innan du låter din pälskling smaka!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein och äggula är bra för hundens päls.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick. Glutenfritt alternativ är ett bra val för den intoleranta hunden.


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page