facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Äppelremmar till vovven (och dig!)

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa remmar är verkligen superenkla att göra! Men det krävs några timmars tålamod. För mig tog det ca 3-4 timmar i ugnen. Förberedelserna däremot går snabbt.


Att godisarna dessutom är fyllda med vitaminer både till dig och till vovven är ju ett stort plus!

På endast två ingredienser får du fram dessa smaskiga godisremmar!!


Recept:

1 äpple

En nypa ceylon kanel


Gör så här:

Börja med att skala och kärna ut äpplet. Skär det i bitar, koka tills mjukt och gör till äppelmos genom att mosa med stavmixer, matberedare eller för hand.


Blanda ner lite kanel i ditt äppelmos - det här är valfritt och viktigt att ej ta för mycket. Men i rätt mängd är kanel både gott och nyttigt för hunden!


Sätt ugnen på 75-100 grader och placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred sedan ut ditt äppelmos på bakplåtspappret. Jag gjorde remmar som var ca 4 cm breda, 10-15 cm långa och några mm tjocka.


Det är nu tålamodet kommer in.


Placera mitt i ugnen och ha gärna luckan öppet något. Jag tar hjälp av en grytvante för att få en springa i luckan. Alternativt så kan du öppna luckan lite då och då för att släppa ut fukten.


Ta ut, låt svalna lite och rulla sedan ihop dina remmar! Är dom för breda? Ta då och klipp till rätt bredd efter du har rullat ihop.
En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page