top of page

Vovvens kanelkaka

Svårighetsgrad: 🦴

Denna kaka är superenkel att vispa ihop - som en kladdkaka!

Och Cleo blev helt tokig i smaken.



Recept:

1 ägg

2 msk banan

0,5 dl vatten

2 msk kokosmjöl

2 msk potatismjöl


Till toppen:

Ceylonkanel

ev. carobpulver


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform på ca 10-12 cm med kokosolja.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en klumpfri smet. Låt stå några minuter för att låta kokosmjölet svälla.


Ta ca 80-90% av smeten och lägg över i din form.


Till resterande smet tillsätter du lite kanel och vill du få ytterligare "kanelfärg" så kan du tillsätta carobpulver. Detta är för att vi inte vill tillsätta allt för stor mängd kanel, i rätt mängd är ceylonkanel nyttigt för hunden - men vi får inte ge för mycket.


Gör gärna ett fint mönster på toppen av kanelsmeten - du kan testa att spritsa i ett "kanelbulle-mönster" om du vill.


Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


Låt svalna!

MUMS!!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page