top of page

Prinsess pupcakes

Uppdaterat: 19 mars 2022

Sv√•righetsgrad: ūü¶īūü¶ī

Dessa pupcakes är perfekta till ett prinsesskalas!

Eller en helt vanlig tisdag ‚ėļÔłŹRecept:

1 ägg

0,5 dl riven morot

0,5 dl mosad banan

1 tsk kokosolja

0,5 dl havremjölk

2 tsk bakpulver

0,6 dl havremjöl

2 msk potatismjöl


lite kokosolja till pensling av formar


Frosting:

1 dl laktosfri grekisk yoghurt

2 msk kokosmjöl

rödbetspulver - mängd efter önskad färg


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered 6 st muffinsformar genom att pensla dem med kokosolja - jag använder silikonformar samt ställer ner dem i en muffinsplåt.


Vispa ägget lätt med en gaffel och blanda med den rivna moroten, mosad banan, mjölk och kokosolja. I en separat skål rör du ihop de torra ingredienserna. Häll sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör tills du får en jämn smet och fördela sedan i dina muffinsformar.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Ta ut och låt svalna helt. Under tiden kan du göra din frosting.


Gör så här frosting:

Rör ihop yoghurt + kokosmjöl och tillsätt rödbetspulver efter önskad färg.


Låt stå några minuter så kokosmjölet hinner dra åt sig vätska/svälla.


Spritsa eller bre sedan ut över dina muffins!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


√Ągg: Hj√§lper till att binda smeten. √Ągg √§r √§ven rikt p√• protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Laktosfri yoghurt: yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page