facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Prinsess pupcakes

Uppdaterat: 19 mars 2022

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

Dessa pupcakes Àr perfekta till ett prinsesskalas!

Eller en helt vanlig tisdag â˜șRecept:

1 Àgg

0,5 dl riven morot

0,5 dl mosad banan

1 tsk kokosolja

0,5 dl havremjölk

2 tsk bakpulver

0,6 dl havremjöl

2 msk potatismjöl


lite kokosolja till pensling av formar


Frosting:

1 dl laktosfri grekisk yoghurt

2 msk kokosmjöl

rödbetspulver - mÀngd efter önskad fÀrg


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered 6 st muffinsformar genom att pensla dem med kokosolja - jag anvÀnder silikonformar samt stÀller ner dem i en muffinsplÄt.


Vispa Àgget lÀtt med en gaffel och blanda med den rivna moroten, mosad banan, mjölk och kokosolja. I en separat skÄl rör du ihop de torra ingredienserna. HÀll sedan ner de torra ingredienserna i Àggblandningen. Rör tills du fÄr en jÀmn smet och fördela sedan i dina muffinsformar.


GrÀdda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Ta ut och lÄt svalna helt. Under tiden kan du göra din frosting.


Gör sÄ hÀr frosting:

Rör ihop yoghurt + kokosmjöl och tillsÀtt rödbetspulver efter önskad fÀrg.


LÄt stÄ nÄgra minuter sÄ kokosmjölet hinner dra Ät sig vÀtska/svÀlla.


Spritsa eller bre sedan ut över dina muffins!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Glutenfritt havremjöl: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Potatismjöl: HjÀlper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att anvÀnda en liten mÀngd nÀr du bakar Àr ingen fara.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.


Morot: De vitaminer som finns i morötter Àr bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla Àr bra för immunförsvaret. De innehÄller Àven karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider Àr morötter bra för ett djurs hudhÀlsa (till exempel sÄ minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar Àven ögonproblem, som grÄstarr.


Kokosolja: Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet.


Laktosfri yoghurt: yoghurt Àr hög i kalcium och protein. VÀlj naturell dÄ vi inte vill ha nÄgra sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och Àr bra för din hunds matsmÀltningssystem.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehÄller naturligt en rad nyttiga Àmnen samt Àr rikt pÄ fibrer och protein. Kokosmjöl Àr dessutom naturligt spannmÄlsfritt vilket Àr perfekt för hundar som lider av tolerans.


Rödbetspulver: Rödbetspulver Àr fyllt av nÀringsÀmnen som bland annat magnesium, kalcium, jÀrn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög anstrÀning.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Kommentit


bottom of page