top of page

Polkatassar

Uppdaterat: 16 okt. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Länk till tassformarna hittar du HÄR *affiliate länk


När jag skapade det här receptet utgick jag först och främst ifrån utseendet. Jag hade namnet polkatassar i huvudet och ville skapa en julig urgullig godis. När hundarna ÄLSKADE dem blev jag överlycklig. Det är alltid det viktigaste. Men det blir lite roligare när även utseendet på godisen blir fint.


ps. när jag tar fram recept tänker jag givetvis på vad som är bra för hundarna också. Det är ju viktigare än utseendet.

Recept:

2 dl laktosfri a-fil

1 msk gelatin - alternativt 4 gelatinblad (blötlägg enligt förpackningen innan användning)

några lingon

ev persilja (finast med färsk)


Gör såhär:

Häll upp filen i en kastrull och värm på medelhög värme. Den ska ej koka. Vid ca 50 grader kommer den att börja skära sig lite. Det är okej.


Rör sedan ner gelatinen medan kastrullen är kvar på värmen. Rör i ca 2 minuter eller längre om det behövs för att gelatinet ska lösa upp sig helt. Ställ åt sidan.


OBS. använder du silikonform som jag gör - ställ den på en bricka eller annat som får plats i kylskåpet innan du börjar hälla i filen i formen (det här lärde jag mig den hårda vägen).


Förbered dina formar med några lingon per form - jag använde 2-5 lingon per form. Och om så önskas, riv sönder 1-3 blad persilja och lägg per form.


Använd soppslev, decilitermått eller annat bra verktyg för att fördela filen i formarna. Kommer något utanför - torka av med papper.


Låt stelna i kylskåp i ca 2 timmar.


Hållbarhet: ca 4 dagar i kylskåp.


Vill du baka nästan identiska godisar fast frysta och utan gelatin? Då hittar du mina snötassar HÄR!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Laktosfri A-fil: Fil med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Lingon: Lingon är rika på vitamin A, B, C, E, men innehåller också andra viktiga ämnen som bland annat fosfor, järn, kalium och kalcium. Äter djuret fet mat samtidigt som lingon så har lingonen påvisats att förhindra förhöjda glukos- och kolesterolvärden. Bäret påverkar även insulinet på ett positivt sätt.


Persilja: Hundar har naturligt inte den mest väldoftande andedräkten. Precis som för oss människor, kan persilja hjälpa till att förbättra munhälsan. Persilja är dessutom en bra näringskälla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna järn och kalium.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page