top of page

Juliga gelegodisar

Svårighetsgrad: 🦴

Gelatingodisar är något som brukar vara en riktig favorit hos hundarna. Därför tänkte jag att det är roligt att göra jul-inspirerade gelatingodisar. Dessa är dessutom superenkla att göra, och det bästa? Du kan vara lite kreativ med ingredienserna efter vad du har hemma och vad just din hund tycker om. Det enda du behöver är gelatin.


Silikonformen är köpt i en liten butik i Båstad men jag vet att Ica Maxi, DollarStore mfl. ska ha silikonformar med julmönster!


Väldigt gott om ni frågar Cleo!!


Recept:

1 dl kyckling"buljong"

1 msk hallon

2 tsk gelatinpulver


Jag hade även i 1 krm med rödbetspulver och 1 krm ingefära - för lite julig smak och extra vitaminer 🎅🏻😉


Gör så här:

Börja med att göra kycklingbuljong (eller buljong från valfritt kött) genom att koka lite kyckling i 1,5 dl vatten i ca 10 minuter. Jag brukar använda mig utav den delen jag skär bort från kycklingen när jag tillagar till mig själv.


Ta bort kycklingen och behåll 1 dl av buljongen. Blanda ner 2 tsk gelatinpulver medan buljongen är varm (den ska ej koka) och rör ordentligt tills gelatinet har löst sig. Det tar några minuter.


Mosa hallonen och rör ner i blandningen, tillsammans med valfria kryddor eller tillskott.


Fördela i dina formar och låt stelna i kylskåp i 2 timmar. Sedan är det bara att bjuda din pälskling på en mumsig godis!


Tips: Stelnar inte din godis tillräckligt? Det finns en lösning. Vi vill ju ha den hårdare än när vi exempelvis gör pannacotta till människor. Blir den för lös kan vi hälla tillbaka innehållet i en kastrull - värma upp (ej koka) och sedan tillsätt mer gelatin!



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Ingefära: Ingefära är en antibiotisk växt som bland annat används för lederna, för bättre matsmältning, mot inflammationstillstånd och för avlägsnande av slem. Ej lämplig för dräktiga eller digivande tikar.


Rödbeta: Rödbetor är rika på vitaminer, mineraler, fytokemikalier, antioxidanter och spårämnen. Rödbetor kan bidra till att avgifta lever och urinsystem. Rödbetor kan ge stöd åt leverfunktionen.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page