Hallonkakor till vovven

Sv√•righetsgrad: ūü¶īūü¶ī


När dessa kakor gräddades i ugnen luktade hela lägenheten hallon-scones, hur ljuvligt??


Det kluriga med att baka med hallon är hur mycket de vätskar sig när du knådar in dem i degen - men bli inte rädd, det är bara att tillsätta mer mjöl tills degen känns (nästan) kladdfri.


Dessa kakor är helt oemotståndliga! //Cleo


Recept:

1 ägg

2 tsk kokosolja

2 msk glutenfritt havremjöl

2 dl bovetemjöl

0,5 dl hallon (jag använde frysta) - går att byta mot exempelvis blåbär, du kan behöva ändra mängden mjöl bara.


Tips: Jag använder bovetemjöl för att få kakorna helt glutenfria. Det finns andra mjölsorter att använda - du kan använda vetemjöl om din hund tål gluten (vi vill vara lite försiktiga med gluten - därför gör jag alltid glutenfritt) eller exempelvis rismjöl. Se efter vad du har hemma i skafferiet så går det mesta att använda (obs, kokosmjöl och mandelmjöl ter sig helt annorlunda så dessa kan du ej byta till).

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel, tillsätt kokosolja och havremjöl. Rör ihop och tillsätt hälften av ditt bovetemjöl. Du kan röra med en sked eller träslev. Rör därefter ned din hallon och fyll successivt på med mjöl tills du får en fast deg.


Placera degen mellan två bakplåtspapper och tryck till. Kavla ut till ca 0,5-1cm tjock deg.


Här märker du om din deg inte är klar. Det kommer vara lite trögt att kavla ut samt att degen ska lossna från bakplåtspappret när du drar bort det. Blir det kladdig är det bara att skrapa ihop degen - tillbaka till bunken - mer mjöl!Stansa ut dina kakor och placera på din plåt!


Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och vänd kakorna, grädda sedan ca 5 minuter till.


Kom ihåg att olika ugnar är olika varma så ha dina kakor under uppsikt.


L√•t svalna helt innan du bjuder din p√§lskling! ūüėčūüź∂ūü•į

En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.

√Ągg: Hj√§lper till att binda smeten. √Ągg √§r √§ven rikt p√• protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.Senaste inlägg

Visa alla