facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Dammsugare till hunden!

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮🩮

Till det hÀr receptet behöver du en matberedare

Vad passar bÀttre till fikat Àn dammsugare?


Dammsugare Àr en personlig favorit bland vÄra svenska bakverk sÄ givetvis var jag tvungen att ta ett recept som Àr anpassade till vÄra hundar!


Nu Àr vi redo för en riktig lyxig fika!


Obs. det Àr mÄnga kalorier i en dammsugare pga dadlarna, tÀnk dÀrför efter pÄ vilken mÀngd du ger din hund. Cleo fÄr en halv.


Receptet ger ca 5 st smÄ dammsugare


Recept (fyllning + marsipan):

2 dadlar

2 msk vatten

2 msk rismjöl

0,5 dl rÄgsikt


Lite grön spirulina till marsipanen (obs, denna lÀggs i senare)


Gör sÄ hÀr:

Börja med att kÀrna ur dadlarna och kör i din matberedare tills det blir en slÀt smet. TillsÀtt sedan vatten, rismjöl och rÄgsikt och arbeta ihop till en jÀmn deg.


Har du en större matberedare kan du behöva lÀgga i alla ingredienser direkt (ej spirulina) för att maskinen ska kunna arbeta. DÄ gör du sÄ.


Dela av 1/3 av smeten och placera tillbaka i din matberedare. TillsÀtt nu lite spirulina i taget och kör kort med matberedaren sÄ fÀrgen gÄr in. TillsÀtt spirulina tills du fÄr en önskad fÀrg. Det krÀvs inte mycket.


Placera smeten mellan 2 bakplÄtspapper och kavla ut till en tunn marsipan.


Övriga 2/3 kommer du anvĂ€nda som fyllning.

Ta 1 tsk fyllning och rulla till en avlÄng form - tÀnk formen pÄ en dammsugare. NÀr du har rullat alla dina fyllningar tar du en i taget och rullar in i din marsipan. Och sÄ nyper du ihop Àndarna nÄgot.


Du kommer behöva kavla ut din marsipan nÄgra gÄnger. SÄ det Àr bara att fortsÀtta tills alla dina dammsugare Àr klara. LÀgg Ät sidan och gör "chokladen".


Recept "choklad":

Jordnötssmör, ca 1 msk

Carobpulver, ca 1-2 tsk

Kokosolja ca 1-2 tsk


Gör sÄ hÀr:

AnvÀnd en liten skÄl och börja med att smÀlta jordnötssmöret i micron nÄgra sekunder. TillsÀtt sedan kokosolja för att fÄ en bra konsistens och carobpulver för att fÄ rÀtt fÀrg.


Förbered en tallrik eller skÀrbrÀda med bakplÄtspapper.


Ta en dammsugare och doppa en sida i taget i "chokladen"och efter du doppat bÄda sidorna placerar du den pÄ ditt bakplÄtspapper.


LÄt stelna i kylskÄp. GÄr Àven bra att stÀlla in i frysen nÄgra minuter om du vill att det ska stelna snabbare.HÄllbarhet: HÄller upp till en vecka i kylskÄp, gÄr bra att frysa.

MUMS!!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Dadlar: Vi ska vara noggranna med hur mÄnga dadlar hunden fÄr Àta, 1-2 dadlar vid enstaka tillfÀllen gÄr bra, pga att dadlar Àr rikt pÄ socker. Annars Àr dadlar ett fettsnÄlt tilltugg som innehÄller: A-vitamin, C-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium, jÀrn, magnesium, kalium, kostfibrer och protein.


Rismjöl: Rismjöl Àr naturligt glutenfritt, snÀllt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


RÄgsikt: Fullkornsmjöl Àr mer fiberrikt Àn vetemjöl och ger vÄra kakor en bra konsistens.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehÄller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. DÀremot sÄ kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, sÀrskilt xylitol, eftersom de Àr otroligt giftiga för hunden. VÀlj Àven osaltat jordnötssmör dÄ vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi vÀljer att göra eget jordnötssmör för att vara sÀkra pÄ vad hundarna fÄr i sig, det Àr Àven busenkelt att göra. Klicka hÀr för att komma till mitt recept.


Carobpulver: Carobpulver anvÀnds ofta som substitut för kakao, och har en söt, kolaaktig smak. Det Àr rikt pÄ vitaminer och mineraler (t.ex. kalcium) och innehÄller inte koffein eller oxalsyra. Carob kallas ofta för "hundvÀnlig choklad" dÄ den Àr helt ofarlig för hundar - nÄgot som vanlig choklad inte Àr!


Spirulina: Spirulina Ă€r en alg som innehĂ„ller mer Ă€n 100 olika nĂ€ringsĂ€mnen och Ă€r en av naturens mest koncentrerade kĂ€llor av nĂ€ring. Spirulinaalgen Ă€r dessutom rik pĂ„ flera olika mineraler sĂ€rskilt jĂ€rn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingĂ„r i Spirulina. Den rika tillgĂ„ngen pĂ„ biotillgĂ€ngligt jĂ€rn gör att spirulina Ă€ven rekommenderas till drĂ€ktiga och digivande tikar.


Kokosolja: Kokosolja Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page