Gula påskkycklingar

Svårighetsgrad: 🦴

I Cleos påskägg finns det tre sorters kakor: rosa påskägg, gula påskkycklingar och blåa påskharar. Alla recept finns på hemsidan, klicka på namnet till det recept du vill se för att komma dit.

Alla kakor är färgade med naturliga färgämnen!

Dessa gula kycklingar är superenkla att göra och riktigt goda om ni frågar Cleo!


Recept:

1 äggula (äggvitan kan du använda till blåa påskharar)

1 msk mosad banan

0,5 dl majsmjöl

2 msk potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt mer potatismjöl om degen är för kladdig. Degen ska inte vara för torr men den ska inte kladda och fastna på händerna.


Om du tillsätter mer potatismjöl, håll ett öga på färgen - känner du att degen börjar bli för ljust gul så tillsätter du mer majsmjöl.


Placera degen mellan två bakplåtspapper. Stansa ut dina påskkycklingar (eller valfri form) och placera på plåten.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, ta ut kakorna och vänd på dem, grädda ytterligare ca 5-10 minuter till.


Låt svalna helt innan du gömmer kakorna i vovvens påskägg!





En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Majsmjöl: Används för att binda smeten, glutenfritt vilket är bra för hundar med intolerans.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.



Senaste inlägg

Visa alla