facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Världens enklaste kycklingsnacks

Svårighetsgrad: 🦴 (egentligen en halv 🦴)

Här kommer dom! Mina "misslyckade" kycklingköttbullar som fick bli kycklingsnacks istället. Men vet ni vad? Hundarna ÄLSKADE dessa godisar och trots att jag tycker att de inte blev så fina så har de en bra konsistens för att dela och ha med i fickan när man tränar.


Tanken är att jag vill ta fram ett superenkelt och mumsigt recept på kycklingköttbullar som man inte behöver rulla och kladda med. Och jag tror jag vet vad som gick fel med det här receptet. Så vill ni ha lite mjukare snacks kan ni behålla degen lite tjockare i formen och ha det inne i ugnen en kortare stund. Eller avvakta tills jag kommer med ett nytt recept på mjukare snacks 😉


Recept:

Kycklingfärs, jag hade 150g

Äggula


Gör såhär:

Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och sätt ugnen på 125 grader.


Blanda kycklingfärsen med äggulan i en skål. Häll över i din form och platta till smeten med en sked.


Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Vill du ha godisen helt torr så kan du ha kvar den längre. Då ugnar är olika starka kan det vara bra att ha godiset under uppsikt.


Ta ut och låt svalna. Bryt sedan i mindre bitar. KLART!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page