facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Superenkla träningsgodisar!

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa träningsgodisar får sin fina färg från rödbetspulver, vilket även ger godisen lite extra vitaminer, mineraler och antioxidanter!


Länk till min silikonmatta hittar du: HÄR

(affiliatelänk)


Obs. denna bilden hör till ett annat recept så färgen stämmer ej.


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.


Tungan åker ut mot matte när man måste vänta så länge på en godbit.... 😉Recept:

1 ägg

50 gram laktosfri yoghurt (ca 0,5 dl)

50 gram potatismjöl (ca 0,8 dl)

2 tsk rödbetspulver (eller valfri mängd 😊)


Tips: välj en yoghurt med lägre fetthalt för en mer kalorisnål godis


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel och blanda med yoghurt. I en separat skål blanda potatismjöl och rödbetspulver och vänd sedan ned detta i äggsmeten. Rör tills du får en slät, klumpfri smet.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Jag har märkt att tiden i ugnen varierar väldigt mycket från ugn till ugn. Allt från 15-40 minuter. Håll ett öga på dina godisar så de inte får mer färg än på bilden ovan men de ska inte vara kladdiga under "skalet" som blir på toppen. Då är din ugn för varm.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Laktosfri yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page