facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Snötassar

Uppdaterat: 1 feb. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Länk till tassformarna hittar du HÄR *affiliate länk


En frostig istass med smak av lingon gick verkligen hem hos hundarna här hemma. Du kan med gott samvete ge dem en hel godbit på en gång. Det är lite mysigt att se på hundarna när de äter en sån här typ av frusen godis. De har lite olika taktiker, Louie vill gärna lyfta ur sin ur skålen och gå runt med den ett tag och sakta slicka i sig den medan Cleo är mer rakt på sak. Hur ser det ut när eran hund äter?


översta snötassen innehåller endast lingon, nedersta snötassen har även två blad färsk persilja i sig (rivna).


Recept:

laktosfri A-fil

några lingon

ev persilja (finast med färsk)


Gör så här:

Förbered dina formar med några lingon per form - jag använde 2-5 lingon per form. Du kan också stoppa i lingonen efter filen. Se till så att filen kommer ända ner till botten (dvs fyll inte botten full med lingon. jag varierade men 2 lingon i botten och 2 lingon efter tyckte jag blev bra).


Om så önskas, riv sönder 1-3 blad persilja och lägg per form. Persilja har en mängd hälsofördelar (se längst ner) samt ger en färgglad godis. På bilderna har jag varierat med och utan persilja som ni kan se.


Häll a-filen över lingonen i formarna (jag häller direkt från förpackningen). Placera sedan i frysen och låt stelna helt.


Servera gärna i en matskål eller på fat då denna godis påminner om glass och därmed kan bli kladdig/smälta beroende på hur snabbt hunden äter.

Vill du baka nästan identiska godisar fast med Jell-O konsistens? Då hittar du mina polkatassar HÄR!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Laktosfri A-fil: Fil med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos.


Lingon: Lingon är rika på vitamin A, B, C, E, men innehåller också andra viktiga ämnen som bland annat fosfor, järn, kalium och kalcium. Äter djuret fet mat samtidigt som lingon så har lingonen påvisats att förhindra förhöjda glukos- och kolesterolvärden. Bäret påverkar även insulinet på ett positivt sätt.


Persilja: Hundar har naturligt inte den mest väldoftande andedräkten. Precis som för oss människor, kan persilja hjälpa till att förbättra munhälsan. Persilja är dessutom en bra näringskälla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna järn och kalium.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page