facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Små hundben med Anti Plack

Uppdaterat: 10 jan. 2022

Svårighetsgrad: 🦴


Det här receptet är i betalt samarbete med Svenska Djurapoteket.


Till det här receptet har jag använt en silikonbakmatta för att få fram den perfekta storleken på godisarna. Du kan även platta ut på en plåt och bryta/skära ut godisar efter smeten varit i ugnen (innan du lägger in dem sista omgången för torkning).


Länk till silikonbakmattan med hundben HÄR

Ett billigare alternativ är en silikonbakmatta med hälften hundben och hälften små fiskar, HÄR hittar ni den.

(affiliatelänkar)Hur bra med en liten, lättgjord och mumsig godis som dessutom hjälper till med god andedräkt och munhälsa? Tack vare Anti Plack från Svenska Djurapoteket så är det möjligt!


Det här blir ett perfekt komplement till övrig munhälsa.


Recept:

0,5 dl morotspuré

0,5 dl pumpapuré

0,5 dl sötpotatispuré

3 skopor Anti Plack (du får med skopa när du köper Anti Plack)Gör så här:

Börja med att koka morot, pumpa och sötpotatis (var för sig) och gör till puré. Låt svalna.


Sätt ugnen på 175 grader.


Blanda samman dina puréer och ditt Anti Plack tills du får en slät smet.Fördela sedan smeten i din silikonbakmatta. Antingen har du fått med en spatel i silikon/plast eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Godisarna ska lossna från mattan men inte vara brända.


För extra torkade godisar (med bättre hållbarhet) kan du efter 15-20 minuter vända ut alla på en plåt med bakplåtspapper och låta dem stå kvar i ugnen medan den kyls ner. Dvs stäng av ugnen och låt plåten vila där inne under tiden.


Låt svalna innan din pälskling får smaka!


Förvara gärna i väl försluten burk för bästa hållbarhet!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Pumpapuré: Pumpa är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Sötpotatis: Innehåller många bra näringsämnen, så som fibrer, magnesium och vitamin A, B6 samt C. Ska inte ges rå.


Anti Plack: Läs hos Svenska Djurapoteket.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page