Saftig banankaka

Uppdaterat: mar 3

SvĂ„righetsgrad: đŸ‘©đŸŒâ€đŸł

Vi har haft kalas hĂ€r hemma! Och dĂ„ menar jag givetvis hundkalas. VĂ„ran kompis Ludde fyllde 10 Ă„r och det behövde ju firas. Till hundarna blev det en banantĂ„rta men jag tycker att det Ă€r trevligt att alla som Ă€r pĂ„ kalas (Ă€ven tvĂ„benta) ska fĂ„ nĂ„got gott. DĂ€remot var tiden knapp sĂ„ dĂ€rför ska jag nu tipsa er om nĂ„got superenkelt som ni kan baka om ni ska fĂ„ besök! En saftig banankaka med vispad grĂ€dde. Simpelt men oj sĂ„ gott. Och vĂ€ldigt passande dĂ„ det matchar hundarnas tĂ„rta đŸ‘©đŸŒâ€đŸłđŸ˜‰


Jag valde att göra en liten kaka dÄ vi var tre personer som skulle fika men för receptet nedan fÄr du en "vanligt stor" kaka. Om ni vill göra en liten kaka som mig sÄ kan ni dela receptet pÄ 3 delar.


Recept:

100 g smör

3 st Àgg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

3 st vÀl mogna bananer

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk


Gör sÄhÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en form genom att smörj och bröa den.


SmÀlt smöret pÄ lÄg vÀrme.


Vispa Àgg och socker pösigt med en elvisp. TillsÀtt bakpulver, vaniljsocker och kanel och vispa ihop (med elvisp) till en jÀmn smet.


Mosa bananerna och ha ner bananmos, mjöl, det smÀlta smöret och mjölk i smeten. Vispa snabbt ihop till en jÀmn smet. Vispa bara tills allt blandats ihop, vispar vi för lÀnge kan kakan bli kompakt.


GrÀdda i mitten av ugnen ca 40 minuter. LÄt svalna innan servering.


Servera gÀrna med vispad grÀdde.

Vill du Ă€ven baka en gullig (och supergod) banan-hundtĂ„rta sĂ„ hittar du mitt recept HÄR.


Senaste inlÀgg

Visa alla