facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Påskharar

Uppdaterat: 3 apr. 2023

Svårighetsgrad: 🦴

Cleo gör sig redo för att flyga till blåkulla med ett påskägg fullt med påskhare-kakor!

Kakorna får sin fina gula färg från gurkmeja, vilket även har hög antiinflammatorisk effekt!


Recept:

1 dl havremjöl

2 msk potatismjöl

1 tsk gurkmeja

2 msk mosad banan

1 msk pumpapuré

1 msk kokosolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Blanda havremjöl, potatismjöl och gurkmeja. Rör sedan ner de andra ingredienserna och knåda till en jämn deg. Tänk på att gurkmeja kan färga av sig något så använd inte en ny träslev 😉.


Placera degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 0,4 cm tjock deg. Stansa ut dina påskharar (eller valfri form) och placera på plåten.


Grädde mitt i ugnen i ca 15 minuter.


Låt svalna och göm gärna i påskägget 🐰🐣


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Gurkmeja: Gurkmeja har visat sig ha en hög antiinflammatorisk effekt även hos hundar och används främst för att lindra ledbesvär.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Pumpapuré: Pumpapuré är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page