facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Nyårs-pupcakes med maräng!

Svårighetsgrad: 🦴🦴

För många hundar är nyår en väldigt jobbig dag, därför tycker jag att det är extra viktigt att göra något mysigt och mumsigt för vovven.


Jag valde att toppa mina pupcakes med vita och rosa maränger - allt för en lite lyxigare känsla.


Allting går att förbereda dagen (eller dagarna) innan, så gör du frostingen och dekorerar samma dag du ska servera dina pupcakes! Väldigt smidigt om det inte finns lika mycket tid samma dag som de ska serveras.Recept maräng:

1 äggvita

2 msk potatismjöl

Rödbetspulver för rosa maränger


Gör så här maräng:

Börja med att vispa äggvitan hård med elvisp. Vänd sedan försiktigt ned mjölet i äggvitan.


Vill du ha rosa maränger blandar du i lite rödbetspulver med mjölet.


Häll antingen upp marängsmeten i en spritspåse eller plastpåse och börja spritsa ut små maränger på ett bakplåtspapper.


Grädda på 150 grader i ca 10 minuter.Recept pupcakes:

0,7 dl glutenfritt havremjöl

0,5 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

En knivsudd kanel

1 msk banan

1 ägg

2 tsk rapsolja

1 dl laktosfri mjölk (alternativt havremjölk - gärna glutenfri)


Gör så här pupcakes:

Sätt ugnen på 175 grader och pensla muffinsformar eller en muffinsplåt med kokosolja. Det här receptet ger ca 5-6 stora muffins.


Blanda alla torra ingredienser i en skål.


Vispa upp ett ägg lätt med en gaffel, blanda med mosad banan, rapsolja och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop till en klumpfri smet.


Fördela i dina muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.


Ta ut och låt svalna helt innan du brer på frosting och dekorerar dina pupcakes.


Frosting:

3 msk laktosfri Philadelphia

1 msk laktosfri grekisk yoghurt


Rör ihop och spritsa eller bred ut på dina muffins!

Det var svårt att hålla sig från att ta ett smakprov!! 😋🧁


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri mjölk när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd mjölk vi ger så att vi inte överkoncumerar.


Havremjölk: Drycken innehåller ingen laktos och inget mjölkprotein och är bra för hundens mage då drycken har probiotisk effekt.


Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker. Laktosfria alternativ finns.


Laktosfri grekisk yoghurt: yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page