facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Midsommartårta - till hunden

Svårighetsgrad: 🦴

Nu har nedräkningen till midsommar börjat

Hur ska ni fira?


Vi firar givetvis med en jordgubbstårta!!


Den här tårtan är superlätt att göra och du kan förbereda tårtbotten redan dagen innan för att det ska gå extra snabbt på midsommarafton!


Du kan även göra dubbla bottnar och fylla med valfri fyllning emellan för att få en tårta med två lager. Tips på fyllning: mosad banan, jordgubbar och laktosfri grekisk yoghurt.


Receptet räcker till 1 botten på ca 12 cm i diameter. Har du en större springform kan du öka mängden smet.


Någon som vill ha tårta? 😋🌸


Recept:

0,8 dl glutenfritt havremjöl

1 msk potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 msk mosad banan

1,5 msk kokosolja

1 ägg

Topping:

Laktosfri grädde

Jordgubbar


Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att köra glutenfritt havregryn i matberedare eller med stavmixer.Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en liten springform (ca 10-12cm) med kokosolja.


Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan mosad banan, kokosolja och ett lätt uppvispat ägg. Rör ihop till en jämn smet.


Häll upp i din springform och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.


Ta ut ur ugnen och låt svalna upp och ned på en sval yta, exempelvis på en tallrik eller köksbänk. Låt svalna.


Toppa med lättvispad laktosfri grädde och skivade jordgubbar!


Dekorera gärna med blommor! Men glöm inte att ta bort blommorna innan tårtan serveras 🌻🌸💕💐En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Laktosfri grädde: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri grädde när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd grädde vi ger så att vi inte överkoncumerar. En liten mängd går bra.


Jordgubbar: Jordgubbar är jättebra för hundens hud. De innehåller antioxidanter precis som blåbär och jordgubbar och hjälper med att motverka oxidering av cellerna.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page