facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Louie's lax och blåbärs-tassar

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Länk till tassformarna hittar du HÄR *affiliate länk


Den här godisen är inte bara fin att titta på utan den är även fylld av antioxidanter och omega 3. När vi öppnar kylskåpet och tar fram en kommer Louie springandes och blir helt tokig. Det bästa betyget man kan få enligt mig.


Dessa fina färgglada (och GODA) tassar gör ni med endast tre ingredienser. Hur bra?

Det ni behöver är: lax, blåbär och gelatin. Längst ner på sidan finner ni all info om dessa livsmedel och om det är något man ska tänka på när man bakar till hunden.
Recept för 10 godistassar:

50 g lax

1 dl blåbär

0,5 dl vatten

2 teskedar gelatin


Viktigt: När du väljer lax välj gärna en som har varit fryst. Vi köper färsk lax, delar den i lagom bitar och fryser sedan ner i några dygn. Om du inte har fryst lax kan du tillaga färsk genom att koka den i några minuter i vatten. Detta gör vi för att vara säkra på att vi inte har några bakterier kvar.


Gör såhär:

Börja med att se över så att laxen inte har några ben kvar. Mixa sedan lax med blåbär i en matberedare eller med en stavmixer tills ni får en slät smet. Ställ åt sidan.


Värm upp vattnet i en kastrull på spisen. Direkt det bubblar sänker ni till låg värme och häller över lax och blåbärsmixen i kastrullen. Rör om under ca 1-2 minuter. Målet här är att allt ska bli varmt.


Häll över smeten i en skål och tillsätt sedan gelatin. Rör om under ca 2 minuters tid, tills gelatinet har fördelats ordentligt.Nu kan du skopa eller hälla upp innehållet i formar och ställa in i kylskåpet i 1-2 timmar, eller tills du känner att godiset har stelnat helt. Konsistensen ska vara likt Jell-O. Förvara sedan godiset bäst i väl försluten burk i kylskåp, då håller det upp till fem dagar.


1.. 2... dom ser mig nog inte om jag är snabb 3... UPS


Hoppas din pälskling tycker att dessa lax och blåbärstassar är lika oemotståndliga som Louie gör!!


Här kan du se när jag bakar dessa lax och blåbärstassar!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Blåbär: Denna frukt ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdoma. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page