facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Lätt som en plätt - hundkakor

Svårighetsgrad: 🦴


Dessa hundkakor är superenkla att göra och troligtvis har du redan alla ingredienser hemma! Perfekt för ett spontanbak som din pälskling kommer att älska.Recept:

1 ägg

1 krm kanel

1 msk mosad banan

1,5 dl glutenfritt havremjöl

2 msk potatismjöl


Tips: Havremjöl gör du smidigt själv genom att ta (gärna glutenfria) havregryn och köra med mixer/stavmixer eller i matberedare tills du har fått mjöl.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Börja sedan med att vispa ägget lätt med en gaffel. Tillsätt kanel och banan och rör ihop till en jämn smet, använd en sked eller träslev. Tillsätt sedan potatismjöl och hälften av ditt havremjöl. Lite beroende på bland annat hur stort ditt ägg är så kommer du behöva olika mängd mjöl. Det är därför bättre att börja med lite mindre och sedan arbeta in mjölet successivt.


Degen ska bli fast och inte kladda, utan att bli torr och spricka. Lägg sedan degen mellan två bakplåtspapper. Tryck till och kavla ut till ca 0,5-1 cm tjock deg. Den ska inte vara för tunn.Stansa sedan dina kakor, placera på din plåt och gädda kakorna i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Gör du mindre kakor, håll koll efter 10 minuter.


Jag valde att göra mina kakor helt runda och ville få dem relativt platta, detta fick jag genom att ca var 5e minut vända på dem inne i ugnen. Annars finns en risk att de blir lite skålformade. Det går givetvis bra att bara vända en gång efter ca 10 minuter, eller inte alls för den delen.


Låt svalna innan du bjuder din vovve!!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.

Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page