facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Kycklingpupcakes utan ägg

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Jag älskar att göra pupcakes i mini-format!


Visst är dom söta?


Dessa pupcakes är även utan ägg, vilket passar alla hundar såklart men extra bra till hundar med äggallergi!


Recept:

35 g kyckling (jag använder den del av kycklingfilén som jag skär bort när vi människor ska äta)

1,5 dl kycklingfond (som du gör själv)

1 msk mosad banan

0,5 dl majsmjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver


Förberedelse:

Koka kyckling (eller kycklingfärs) i 2-3 dl vatten i ca 10 minuter. Låt svalna.

Ta ut kycklingen från vattnet och kör i matberedare/stavmixer tills du får en slät smet.

Spara vattnet, detta är din kycklingfond.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered antingen en muffinsplåt eller en plåt med muffinsformar. Jag använder en minimuffinsplåt utan muffinsformar - du kan göra som du vill. Pensla ca 10 st muffinsformar med kokosolja - jag penslar alltså direkt i muffinsplåten.


Börja med att röra ihop kyckling, kycklingfond och banan till en jämn smet.


I en separat skål blandar du majsmjöl, potatismjöl och bakpulver.


Häll ner mjölblandningen i kycklingblandningen och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med en träslev eller slickepott.


Fördela nu smeten i dina muffinsformar, fyll ca 80% av formen.


Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.


Ta ut och låt svalna helt.


Frosting:

1 stor eller 2 små potatisar

2 tsk kokosgrädde

ca 1 tsk grön spirulina (eller valfri naturlig färgsättning)


Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk. Mosa sedan potatisen noggrant - jag använder en potatispress men går givetvis att mosa för hand. Låt svalna helt.


Tillsätt sedan kokosgrädde (det tjocka vita när du öppnar förpackningen) och rör tills du får en jämn smet. Tillsätt nu din färgsättning lite i taget tills du får önskad färg.


Bre eller spritsa ut över dina pupcakes och nu är de redo att serveras!


Håller upp till 5 dagar i kylskåp och går bra att frysa in.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Majsmjöl: Används för att binda smeten, glutenfritt vilket är bra för hundar med intolerans.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Potatis: Potatis är rik på vitamin C och B6, samt mineraler, järn och magnesium. Däremot kan potatis ha en negativ inverkan på hunden om vi ger den för mycket samt om vi använder gröna potatisar (då dessa innehåller mer solanin). Ge med måtta och aldrig rå.


Kokosgrädde: Naturligt laktosfri och ett bättre alternativ än vispgrädde. Fortfarande kaloririkt så vi tänker efter med vilken mängd vi ger!


Spirulina: Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinaalgen är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingår i Spirulina. Den rika tillgången på biotillgängligt järn gör att spirulina även rekommenderas till dräktiga och digivande tikar.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page