facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Kyckling-påsktårta till hunden

Svårighetsgrad: 🦴🦴🦴 (enkel tårta, pysslig frosting)

Vill du skämma bort din hund med lite extra gott till påsk? Då är den här hundvänliga kycklingtårtan något du bara måste testa!!


Den ser inte bara ut som en kyckling - utan är givetvis även gjord på kyckling. Dubbelt upp med kycklingar inför påsk helt enkelt!

Det var svårt för Cleo att hålla sig från att hugga in 🐥😋


Recept tårtbotten:

2 ägg

0,5 dl kycklingfärs (går bra att köra kycklingfilé i matberedare)

0,5 dl mosad banan

1 msk rapsolja

1 dl havremjöl

0,5 dl rismjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk gurkmeja


Kokosolja till formen


Gör så här tårtbotten:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en springform på ca 12-15 cm genom att smörja den med kokosolja.


I en stor skål, vispa ihop ägg, kyckling, banan och rapsolja.


I en separat skål, rör ihop havremjöl, rismjöl, bakpulver och gurkmeja. Vänd sedan ner det i din kycklingsmet.


Rör till en jämn smet och häll sedan över i din springform och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.


Du kan välja att göra en tårta i två lager, då delar du upp smeten i två formar och gräddar något kortare tid.


Låt svalna helt och förbered dina frostings under tiden.

Gul frosting:

0,5 dl laktosfri grekisk yoghurt

0,5 - 1 dl laktosfri färskost

0,5 dl mango

2 msk mosad banan

2-4 msk kokosmjöl

Gurkmeja - efter färg!


Vita ögon:

ca 1 tsk laktosfri färskost


Svarta ögon:

Blodpulver - efter färg

2 tsk laktosfri färskost


Orange näsa:

Gelatingodis gjort på morot och mango

Alternativ, skär ut morot i lämplig form och storlek!Gör så här:


GUL:

Börja med att göra mango till puré med en stavmixer. Ha sedan ner yoghurt, färskost, banan och ca 1 tsk gurkmeja och kör igen med mixern tills du får en slät smet.


Successivt rör du nu ner gurkmeja och kokosmjöl till önskad färg och konsistens.


Kokosmjöl behöver ca 5-10 minuter att dra åt sig vätska så ta lite i taget. Du kan behöva mer än 4 msk kokosmjöl, allt beror på hur lös din frosting blir.


Bre nu ut ett jämnt lager över din tårta!


Av frostingen som blir över: placera i en spritspåse med rund tull och forma kycklingens "hår" på toppen.


VITT:

Placera sedan färskost som två runda ögon (använd händerna eller en sprits).


SVART:

I en liten skål, rör ihop ca 2 tsk färskost med blodpulver till du får en svart frosting. Placera i en sprits och klipp ett litet hål - spritsa försiktigt pupill och ögonfransar.


ORANGE:

Avsluta med att placera en näbb i mitten av tårtan!När lilla påskharen ÄNTLIGEN fick hugga in på tårtan gick det undan 😋💛

MUMS!!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Gurkmeja: Gurkmeja har visat sig ha en hög antiinflammatorisk effekt även hos hundar och används främst för att lindra ledbesvär.

Kokosolja:


Grekisk yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj fördelaktigt laktosfri då hundar har problem att bryta ner enzymet i laktos.


Färskost: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant. Laktosfria alternativ finns.


Mango: Mango innehåller mycket fiber, liksom vitamin A, B6, C och E, vilket gör det relativt näringsrikt för både människor och hundar. Ger du färsk mango är det viktigt att du tar bort skal och kärna.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page