facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Kärlekskakor! Hundgodis med kokos

Svårighetsgrad: 🦴🦴🦴


Det svåra brukar vara att få till färgen. Oavsett hur dina kakor ser ut estetiskt kommer vovven att ÄLSKA dom!!

När jag hade min webbshop igång var dessa kärlekskakor med smak av kokos definitivt storsäljaren! Och kakorna köptes om och om igen - era hundar fick inte nog! Så självklart ska ni kunna fortsätta bjuda vovvarna där hemma på dessa kakor!

För dessa fina formar klicka HÄR

*adlink


Ett recept räcker till ca 25 små kakor


Recept:

1 dl rismjöl

2 msk kokosmjöl

1 tsk rödbetspulver

2 msk kokosolja

2 msk mosad banan

2 msk vatten


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Börja med att blanda rismjöl, kokosmjöl och rödbetspulver i en skål. Tillsätt sedan kokosolja och mosad banan och rör ihop till en jämn deg. Tillsätt nu successivt vattnet, du kan behöva något mer eller något mindre mängd vatten än vad som står i receptet.


Rör ihop tills du får en hyfsat kladdfri deg. Du kan behöva tillsätta mer rismjöl om degen är för kladdig eller lite vatten om degen känns för torr.


Placera mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 0,4 cm tjock deg. Fastnar degen i bakplåtspappret så kan du strö rismjöl på båda sidor. Stansa nu ut dina kakor med valfri form.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Kakorna kommer fortsätta stelna efter du tar ut dem ur ugnen. De ska inte hinna få färg på kanterna. Det är här det ofta blir svårt, då alla ugnar har något olika temperatur kan du behöva testa dig fram innan du får önskat resultat.


Låt svalna helt, ca 24 timmar, och förvara sedan i väl försluten förpackning.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page