facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundvänliga gummibjörnar

Svårighetsgrad: 🦴🦴🦴

(lite pilligt)

Det var lite pilligt att få ut gummibjörnarna ur formen så se till att ha på en bra podd och en näve med tålamod när du gör dessa 😉 men de är ju URGULLIGA så absolut värt det!

Jag valde att göra blå, rosa och röda - givetvis kan du välja andra färger, så länge du färgsätter med en hundvänlig färg.


Blå: blå spirulina

Rosa: pink pitaya

Röd: rödbetspulver


Recept:

2 gelatinblad

1,5 dl vatten

Färgsättning


Gör så här:

Börja med att blötlägga gelatinbladen enligt förpackningen.


Värm upp vattnet i en kastrull och lös sedan upp gelatinbladen i kastrullen.


Tillsätt din färgsättning och sedan är det bara att sakta fördela smeten i din form med hjälp av pipett eller liknande. Jag fick med min pipett när jag köpte formen på Fyndiq.


Tips: ställ formen på en liten bricka innan du börjar fylla - på så sätt blir det enklare att flytta in i kylskåpet sen.

Låt stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar. Du kommer se och känna när gummibjörnarna stelnat.


Sedan är det bara att långsamt ta ut godisen från formen och låta vovven provsmaka! 😊


MUMS!!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar


Spirulina: Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinaalgen är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingår i Spirulina.


Pink pitaya: som även heter drakfrukt är helt ofarlig för hundar, har en söt smak och är full av näringsämnen.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page