facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundknäck

Svårighetsgrad: 🦴

Knäck har alltid varit en av mina favoritgodisar på julen, jag föredrar mjuk knäck för att skona tänderna lite 😉 Men med denna hundknäcken behöver vi inte vara oroliga för några tänder! Och så slipper vi allt kladd som har med knäck att göra. Dessa görs lite mer som mini chokladbollar som vi torkar i ugnen. Enkelt. Smidigt. Och supermumsigt! 🎅🏻😍🦴
Receptet ger ca 15 små knäckar.


Recept:

2 msk glutenfritt havremjöl

2 msk rismjöl

2 tsk carobpulver

1 msk kokosolja

Chiaägg (1 tsk chiafrön + 3 tsk vatten)

Vatten


Gör så här:

Förbered genom att blanda 1 tsk chiafrön med 3 tsk vatten i en liten skål eller i ett glas. Ställ åt sidan i minst 10 minuter.


Sätt ugnen på 125 grader.


Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt kokosolja och chiaägg. Rör ihop och tillsätt lite vatten i taget om det behövs. Du ska inte ha en kladdig deg men det ska gå att göra bollar av den.


Jag valde att göra knäcken rätt liten, så att jag kan dela en gång på mitten och ge Cleo. Givetvis bestämmer ni storlek själva.


Rulla små bollar, placera i knäckformar och tryck till.


Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna helt innan du låter din vovve provsmaka!

Tips: innan du förvarar knäcken i en väl försluten förpackning kan du låta dem svalna helt - jag avvaktar 12 timmar. Cleo får givetvis provsmaka direkt när de svalnat 😋😍


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Carobpulver: Carobpulver används ofta som substitut för kakao, och har en söt, kolaaktig smak. Det är rikt på vitaminer och mineraler (t.ex. kalcium) och innehåller inte koffein eller oxalsyra. Carob kallas ofta för "hundvänlig choklad" då den är helt ofarlig för hundar - något som vanlig choklad inte är!


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Chiafrö: Chiafrö är en mångfaldig och 100 % naturlig komplement till hundens dagliga kost. Chiafrö innehåller mycket fibrer, vitaminer (A, B1, B2, B3, E), essentiella aminosyror och mineraler. Omega-6-fettsyror bidrar till en stark och glänsande päls och frisk hud.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page