facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Havrekakor med kycklingsmak - recept på hembakat hundgodis!

Svårighetsgrad: 🦴

Recept på hembakade hundkakor
Havrekakor till hund

Havrekakor är en personlig favorit hos mig, så självklart var jag tvungen att ta fram en hundvänlig variant på denna kaka! Att den är gjord med kyckling, banan och havre gör den dessutom till ett bra snack att ha med på utflykt.


Recept:

0,5 dl mosad banan

0,5 dl kycklingfärs

0,5 dl havregryn

1 msk potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


Jag hade vanlig kyckling, eller rättare sagt "renset" som blivit över när vi gjort kyckling till oss människor. Därför började jag med att göra detta tills färs med min stavmixer.


Rör ihop kyckling och banan. Tillsätt sedan havregryn och potatismjöl och rör ihop till en jämn smet. Degen ska vara något kladdig.


Forma små bollar av degen och placera på bakplåtspapper. Tryck till med en sked eller gaffel och försök hålla en rund form.


Grädda i mitten av ugnen i 10-150 minuter.


Låt svalna helt och förvara sedan i en väl försluten burk.

SMASKENS!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page