Svårighetsgrad: 🦴

Svarta häxhattar med lila frosting blev en riktig hit här hemma under halloween!
Recept:
1 dl rismjöl
0,7 dl kokosmjöl
2msk blodpulver
1 ägg
2-3 matskedar kokosolja
1-2 tsk vatten
Lila frosting:
1 msk laktosfri grekisk yoghurt
Blåbärspulver till önskad färg
Svart frosting:
1 msk laktosfri grekisk yoghurt
Blodpulver till önskad färg
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
Blanda ihop rismjöl och kokosmjöl med blodpulver. Gör sedan ett hål i mitten och där häller du i ägg och kokosoljan. Rör runt med en sked tills du får en jämn smet. Tillsätt successivt lite vatten tills du får en bra deg.
Knåda degen och kavla sedan ut den till ca 0,5 cm tjock.
Tips: lägg degen mellan två bakplåtspapper när du ska kavla, då slipper du använda mer mjöl eller att degen ska fastna på kaveln eller bänken.
Använd valfri form eller skär för hand ut kakor och lägg dem på plåten.
Grädda mitt i ugnen i 12 minuter och låt svalna helt.
Förbered din frosting i två separata skålar och fyll sedan i två spritspåsar där du klipper ett litet hål längst ner (eller använder en liten rund tyll). Dekorera nu dina häxhattar!
En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:
Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!
Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.
Ägg: Hjälper till att binda smeten, ägg är även rikt på protein.
Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.
Comments