facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Grodkakor - söta hundvänliga kakor med smak av äpple!

Svårighetsgrad: 🦴🦴

HUR gulliga blev inte dessa grodkakor??

Spirulinan ger dem inte bara en härlig färg utan är även supernyttigt för hundar. Älskar att kombinera gulligt och nyttigt!


Cleo hälsar att de dessutom var helt GALET goda! Hon sprang in från promenaden och ställde sig där kakorna låg i väntan på att få en till haha!


Recept:

1 tsk grön spirulina

1 msk havremjöl

2 msk mandelmjöl

0,5 dl potatismjöl

3 msk bovetemjöl

1 ägg

1 msk äppelmos


Ögon:

Spara ca 1 msk av smeten ovanför

Addera äppelmos + blodpulver till önskad färg och koncistens


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


Börja med att blanda de torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan ägg och äppelmos och rör ihop till en något kladdig deg.


Ta en bit av degen (ca 1-2 msk) och forma till en boll. Placera på ditt bakplåtspapper och tryck till lätt med handen - du vill att formen ska fortsätta vara rund. Ta sedan ett metallock (jag har ett vanligt från en glasburk) och lägg kanten mot din runda deg - och tryck till!


Så här skapar vi en glad mun.


Ta sedan två små bollar och forma till ögon. Se till att trycka till så de verkligen fäster sig i grodansiktet.


Fortsätt så här tills du har ca 1 msk smet kvar. Och blanda detta med blodpulver och äppelmos till en "kristyr". Placera på ögonen. Det kan vara något kladdigt, jag använde en matkniv och mina händer.


Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter.


Låt svalna helt och förvara sedan i en väl försluten burk i kylskåp. Håller ca 5 dagar.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Spirulina: Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinaalgen är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingår i Spirulina. Den rika tillgången på biotillgängligt järn gör att spirulina även rekommenderas till dräktiga och digivande tikar.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page