facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Geléhallon med smak av lax!

Svårighetsgrad: 🦴

Dessa urgulliga geléhallon är perfekta godisen att ge din vovve på alla hjärtans dag! ❤️


Recept:

0,5 dl hemgjord ”buljong”

20 gram hallon

2 tsk gelatinpulver


”Buljongen” gör du genom att ta valfritt protein, jag har valt lax, och sjuder i en kastrull med lock på spisen i några minuter.


Jag har använt mig av en silikonmatta för att få fram dessa små godisar, länk till den hittar du HÄR (adlink)

Gör så här:

Börja med att förbereda din buljong. Mixa hallon till en slät smet och rör sedan ner hallon och buljong i en kastrull.


Värm upp blandningen och precis innan det börjar koka tar du av från spisen.


Under tiden blötlägger du gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.


Rör ner gelatinget i hallon och lax-vattnet och rör nu om ordentligt tills allt gelatin löst upp sig, ca 1-2 minuter.


Kör smeten genom en sil för att få bort alla kärnor. Fördela i din form, fördelaktigt med en portionstratt och låt stelna i kylskåp i minst 1h.



Hållbarhet: ca 5 dagar väl förslutet i kylskåp. Går bra att frysa.



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page