facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Frysta hjärtan

Svårighetsgrad: 🦴

Den perfekta godbiten till alla hjärtans dag!


Det blir inte mycket enklare än såhär att göra något gott och fint till sin vovve!


Recept:

0,5 dl laktosfri grekisk yoghurt

Saften från ca 5 hallon

1 msk kokosmjöl


Valfritt: lite rödbetspulver


Tips: du kan byta ut yoghurten mot laktosfri philadelphia, då kan du behöva mindre eller ingen kokosmjöl alls!


Gör så här:


Jag använder frysta hallon, då börjar jag med att tina dessa och sedan pressa ut så mycket saft som det går (med en sked eller gaffel). Häll över denna saft i en skål.


Tillsätt yoghurt och rör om.


Tillsätt nu successivt kokosmjöl tills du får en konsistens som inte rinner ut - du ska kunna spritsa med den. Tänk frosting.


Om du önskar ytterligare färg på dina hjärtan kan du tillsätta rödbetspulver (alternativt hallonpulver eller pink pitaya).


Häll över i en spritspåse med en stängd stjärntyll.


Nu är det bara att forma dina hjärtan på ett bakplåtspapper.


Placera i frysen minst 1 timma. Servera direkt från frysen!



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Naturell yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.





0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page