facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Frysta hjärtan

Svårighetsgrad: 🦴

Den perfekta godbiten till alla hjärtans dag!


Det blir inte mycket enklare än såhär att göra något gott och fint till sin vovve!


Recept:

0,5 dl laktosfri grekisk yoghurt

Saften från ca 5 hallon

1 msk kokosmjöl


Valfritt: lite rödbetspulver


Tips: du kan byta ut yoghurten mot laktosfri philadelphia, då kan du behöva mindre eller ingen kokosmjöl alls!


Gör så här:


Jag använder frysta hallon, då börjar jag med att tina dessa och sedan pressa ut så mycket saft som det går (med en sked eller gaffel). Häll över denna saft i en skål.


Tillsätt yoghurt och rör om.


Tillsätt nu successivt kokosmjöl tills du får en konsistens som inte rinner ut - du ska kunna spritsa med den. Tänk frosting.


Om du önskar ytterligare färg på dina hjärtan kan du tillsätta rödbetspulver (alternativt hallonpulver eller pink pitaya).


Häll över i en spritspåse med en stängd stjärntyll.


Nu är det bara att forma dina hjärtan på ett bakplåtspapper.


Placera i frysen minst 1 timma. Servera direkt från frysen!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Naturell yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page