top of page

Cupcakes på följarnas vis

Svårighetsgrad: 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳

Jag frågade mina följare på Instagram om de ville vara med och "rösta" fram ett recept. Dvs att jag la ut lite antingen eller frågor och det alternativ med flest röster skulle sedan bli mitt recept. Resultatet blev supersmarriga (enligt Louie och Cleo såklart) pupcakes med smak av kyckling och morot. Det receptet hittar ni HÄR.


Följarna ville även att jag skulle ta fram ett recept till oss människor på samma ingredienser, väldigt kul tyckte jag! Jag bytte ut kyckling mot choklad och ja, här har ni det receptet. Saftiga morotsmuffins med en himmelskt god frosting. Frostingen smakar lite som en peanutbuttercup, mmmm!

Jag tycker ju det är väldigt roligt att ta fram matchande recept till fyrbenta och tvåbenta så den här utmaningen blev perfekt för mig.


Så vilka ingredienser blev då framröstade? Resultatet kommer på bilderna här nedan.


Jag valde att byta till en stor muffins för oss människor och som sagt byttes kött mot choklad. I övrigt har jag tillsatt annat mjöl, socker, bakpulver samt ägg. För att kunna få till någon form av muffins. Jordnötssmöret lämnade jag till frostingen, så de med allergi enkelt kan utesluta den ingrediensen. Här fuskade jag och hade i lite fler ingredienser. Men det är trist för oss människor med endast jordnötssmör och kakao som frosting 😉


Recept muffins:

(de framröstade ingredienserna)

2 msk havremjöl

1 dl kokosolja (gärna med neutral smak)

3 dl riven morot


(mina tilläggsingredienser) 2 ägg

2 tsk bakpulver

1,5 dl vetemjöl

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered 8 st muffinsformar, placera dem gärna på en muffinsplåt.


Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör sedan ner de rivna morötterna och kokosoljan.


I en separat bunke blandar du ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten.


Fyll dina formar till ca 2/3 med smet och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.


Recept frosting:

(de framröstade ingredienserna)

25 g jordnötssmör


(mina tilläggsingredienser)

0,5 dl kakao

80g smör

3 dl florsocker

0,5 dl kakao

1-2 msk grädde

25g jordnötssmör

0,5 tsk vaniljsocker

En nypa salt

Jordgubbar


Gör så här:

Börja med att köra smöret till en krämig smet med hjälp av elvisp (använd degkrokarna inte visparna) eller exempelvis stavmixer. Tillsätt florsocker, kakao och grädde, kör på låg hastighet i ca 30 sekunder. Tillsätt sedan jordnötssmör, vaniljsocker och salt, kör på medelhög hastighet i ca 2 minuter tills du får en helt slät och krämig frosting.


Spritsa sedan frostingen på dina muffins och toppa med jordgubbar. Jordgubbarna gifte sig fantastiskt bra med denna frosting så rekommenderar starkt att skiva upp några ☺️


Jag rekommenderar att ta lite mindre frosting per muffins än jag har gjort på bilderna. Den är väldigt smakrik och bastant så det räcker med lite mindre. Samtidigt är den så god så du kommer nästan vilja äta enbart frostingen som den är haha..Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page