facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Cleos första födelsedagstårta

Svårighetsgrad: 🦴🦴(🦴)

Hipp hipp hurra! Idag fyller vår lilla tjej 1 år och givetvis måste det firas med tårta och kalas.

Ååh.. kan ni förstå att hon har varit såhär liten? Världens finaste tjej. Är så tacksam för henne varje dag ❤️


Cleos tårta!!


Recept:

2 ägg

2 msk kokosolja

3 dl pumpapuré

1 dl mosad banan

1-2 dl vatten

4 tsk bakpulver

2 dl havremjöl

1,2 dl bovetemjöl

2 krm kanel


Frosting:

2 dl laktosfri grekisk yoghurt

2 msk kokosmjöl

Rödbetspulver (valfri mängd efter önskad färg)


Valfritt, dekorationsblommor/knappar:

2-3 potatisar

2-5 msk laktosfri yoghurt (mängden beror lite på storleken på potatisen)


All denna frosting går nog inte åt till att göra din dekoration, men det är svårt att spritsa med för lite frosting.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj två 18 centimeters springformar med kokosolja (har du bara en form använder du samma två gånger).


Börja med att vispa upp ägget lätt med en gaffel, tillsätt sedan kokosolja, pumpapuré, banan och 1 dl vatten.


I en separat bunke rör du ihop bakpulver, havremjöl, bovetemjöl och kanel. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör snabbt ihop till en jämn smet. Överarbeta inte smeten. Känns smeten för tjock tillsätter du 0,5-1 dl vatten.


Fördela smeten i dina smorda springformar och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna upp och ned på en sval yta. Vill inte botten lossna direkt, låt den sitta kvar medan tårtan svalnar så kommer den gå att lossa lätt sen.


Gör så här frosting:

Blanda yoghurt med kokosmjöl och låt dra i 5 minuter. Bred sedan över kakan.


Gör så här dekoration:

Skala och koka potatisen, pressa eller mosa till slätt mos och låt svalna. Blanda sedan i yoghurt till du får en slät smet. Spritsa dina "figurer" på bitar av bakplåtspapper som du sedan lägger i frysen några timmar (gärna över natten). Ta sedan fram när du ska dekorera tårtan och placera ut. För tips på hur du kan spritsa - spana in Brinkenbakar på instagram.
En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Pumpapuré: Pumpapuré är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page