facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Belöningshjärtan med smak av äpple!

Svårighetsgrad: 🦴

Till det här receptet behöver du en silikonmatta att bre ut smeten över. Har du ingen kan du testa att bre ut smeten på ett bakplåtspapper och sen bryta godisar - jag har dock inte testat det för just det här receptet.


Länk till min silikonmatta hittar du HÄR.

I skrivande stund är min matta slut i lager därför kommer länk till en likvärdig silikonmatta HÄR.

(affiliatelänkar)


Obs. denna bilden hör till ett annat recept så färgen stämmer ej.


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.

Dessa godisar blir lite mjukare än mina andra recept på träningsgodis, och är lättare att dela på mitten! 😋


Recept:

2 dl äppelmos

1 dl laktosfri yoghurt

3 msk jordnötssmör

2 dl kokosmjöl

1 msk kokosolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Börja med att göra äppelmos genom att skala och kärna ur 2 äpplen (beroende på hur stora äpplen du har kan du behöva olika många). Koka och mosa sedan helt slätt med exempelvis en stavmixer.


Blanda alla ingredienser utom mjölet och rör tills du får en helt slät smet. Tillsätt sedan ditt mjöl och rör ned med en träslev eller liknande tills du får en jämn smet. Den här smeten kommer vara relativt tjock om du jämför med andra belönings/tränings-godis recept.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Jag har märkt att tiden i ugnen varierar väldigt mycket från ugn till ugn. Allt från 15-40 minuter. Håll ett öga på dina godisar så de inte får mer färg än på bilden ovan men de ska inte vara kladdiga under "skalet" som blir på toppen. Då är din ugn för varm.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Laktosfri yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page